Κίνδυνος διακοπής ρεύματος λόγω φόρτισης ηλεκτρικών

Τα ηλεκτρικά οχήματα αποσπούν ολοένα μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας των μετακινήσεων, με κάποιες πόλεις ή χώρες να χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλα ποσοστά παρουσίας EVs. Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, απαντάται το 39% των ηλεκτρικών όλων των Η.Π.Α. Με τέτοιες απαιτήσεις ρεύμα, λογικό κι αναμενόμενο να προκαλούνται τα ανάλογα προβλήματα, προκαλώντας πρωτοφανείς καταστάσεις.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της «Χρυσής Πολιτείας» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκίνητων/οχημάτων να μην τα φορτίζουν τις ώρες αιχμής, καθώς υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος! Η έκτακτη κατάσταση προέκυψε λόγω του καύσωνα που πλήττει την Καλιφόρνια, ο οποίος έχει εκτινάξει την κατανάλωση ηλεκτρισμού ελέω κλιματιστικών. Η ανακοίνωση αναφέρει πως για τις ώρες 16.00 – 21.00 θα πρέπει να αποφεύγεται η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η λειτουργία ενεργοβόρων συσκευών, όπως τα κλιματιστικά. Στην Καλιφόρνια λειτουργούν 73.000 σημεία φόρτισης, χωρίς να προσμετρώνται τα νοικοκυριά. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόση ενέργεια μπορούν να τραβήξουν οι ανάγκες των μπαταριών στα οχήματα.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται ανάλογη οδηγία, καθώς το Μάιο ιδιοκτήτες Tesla στο Τέξας είδαν μηνύματα στις οθόνες infotainment να τους ενημερώνουν για αποφυγή φόρτισης, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται επίσης πως η σύσταση για τη φόρτιση στην Καλιφόρνια ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση νομοσχεδίου, που απαγορεύει τα οχήματα με θερμικούς κινητήρες από το 2035! Η ειρωνεία, αλλά και ανησυχία για τις υποδομές εν όψει κυριαρχίας της ηλεκτροκίνησης, σε όλο της το μεγαλείο.

Get it on Google Play Download on the App Store