Κινηματογραφική τεχνολογία σε πρατήριο με λαθραία καύσιμα

Περίτεχνα συστήματα ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε γνωστό πρατήριο της Λεωφόρου Αθηνών. Η Οικονομική Αστυνομία θορυβήθηκε από τη συγκριτικά πολύ χαμηλή τιμή των καυσίμων (που αποδείχτηκαν λαθραία) στο εν λόγω πρατήριο, πραγματοποιώντας έλεγχο και βρίσκοντας «λαβράκια».

Όπως σημειώνει το PoliceNET, το πρατήριο που διοχέτευε λαθραία καύσιμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα το πρωί. Η συγκεκριμένη επιχείρηση διατηρούσε δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, καθώς και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές. Κατά τον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (Σ.Ε.Κ.), εντοπίστηκε βυτιοφόρο όχημα να εφοδιάζει με λαθραία καύσιμα, μέσω ειδικού ακροσωληνίου, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος, τις δύο παράνομες υπόγειες δεξαμενές.

Παράλληλα, στον χώρο του πρατηρίου, βρέθηκε ειδικό τηλεχειριστήριο, μέσω του οποίου επιτυγχάνονταν η εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και υπολογιστής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δυο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές. Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14.800 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, 76.120 ευρώ, τηλεχειριστήριο-μπουτόν και usb stick, σκληρός δίσκος, ρελέ αυτοματισμού διπλό, διακόπτης για ηλεκτρονικό πινάκα (μονό), βυτιοφόρο όχημα, μπλοκάκι σημειώσεων και 3 κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο ημεδαποί και αλλοδαπός) για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, Οργάνωσης της Αγοράς Πετρελαιοειδών και Ανταγωνισμού, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καθώς και ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store