Κλασικό Toyota Avensis 22 ετών με 9.800 χλμ.!

Η Toyota είχε πολύχρονη παρουσία στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων με την Carina, την Carina E και μετέπειτα με το Avensis. Ωστόσο, η επέλαση των SUV είχε ως αποτέλεσμα τη λήξη του χωρίς αντικαταστάτη. Κάτι που άλλωστε έχει γίνει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις διαφορετικών μαρκών.

Το πρώτης γενιάς Avensis έκανε την εμφάνισή του το 1997 και ανανεώθηκε το 2000. Ένα τέτοιο facelift Avensis είναι και το εικονιζόμενο, το οποίο έχει ταξινομηθεί το 2001 και όπως αναφέρεται στην αγγελία, το οδόμετρό του έχει γράψει μόνο 9.800 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στον οικισμό Γάιο των Παξών και όπως αναφέρει ο ιδιώτης πωλητής του, το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο, γίνεται δεκτός κάθε έλεγχος, ενώ έχει και κάποια εξτρά, όπως οθόνη Pioneer, κάμερα οπισθοπορείας και φώτα LED. Συν ότι διαθέτει και αρκετά ακόμα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας.

Πρόκειται μάλιστα για το Avensis με τον 1.800άρη κινητήρα, όταν τα περισσότερα τότε «φορούσαν» το μοτέρ των 1.6 λτ. με τους 110 ίππους. Ο 1.8 VVT-i αποδίδει 129 ίππους και 170 Nm ροπής, δύναμη αρκετή για τα τότε δεδομένα. Γρήγορες ήταν και οι επιδόσεις του με 0-100 χλμ./ώρα σε 10 δλ. και τελική ταχύτητα 205 χλμ./ώρα. Το κλασικό σεντάν αμάξωμά του με μήκος 4.521 χλστ. προσφέρει αρκετούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (500 λτ.) και αποτελούσε ένα άνετο αυτοκίνητο για μια οικογένεια.

Όσο για την (συζητήσιμη) τιμή του ζητείται το ποσό των 9.000 ευρώ. Πιθανώς να πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα Avensis, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store