«Κλέφτες κι αστυνόμοι» με BMW M3 Competition

H αστυνομία της Αυστραλίας μπορεί να αισθάνεται ως ένα από τα πιο προνομιούχα Σώματα Ασφαλείας στον πλανήτη, μετά από την προσθήκη μιας ολοκαίνουργιας BMW M3 Competition στο στόλο των περιπολικών της.

Το τμήμα εθνικών οδών της Βικτόρια (Victoria Police Highway Patrol) έλαβε το χριστουγεννιάτικο δώρο, σε ένα περιτύλιγμα με λευκό, μπλε και κίτρινο. Τα υπηρεσιακά χρώματα έντυσαν το βαυαρικό super sedan, μαζί με τους καθιερωμένους φάρους. Προσέξτε πώς βρίσκονται εντός της καμπίνας και στη μάσκα αντί στην οροφή, για δυο λόγους: ο πρώτος αφορά το συντελεστή οπισθέλκουσας και ο δεύτερος τα ανθρακονήματα στη «ράχη» της M3. Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, ωστόσο τα κλασικά συστήματα που γνωρίζουμε από άλλα περιπολικά (ασύρματος, υπολογιστής κλπ) είναι παρόντα.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλαγές, και δεν χρειάζονται κιόλας. Ακόμα και με τον 3.0λτ. twinturbo εν σειρά εξακύλινδρο απείραχτο, η M3 Competition συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα και ταχύτερα περιπολικά του κόσμου. Τα όργανα της τάξης στη Βικτόρια έχουν στη διάθεσή τους 510 ίππους και 650 Nm ροπής, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Τα 3,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα μπορεί να υστερούν σε σχέση με τα 3,5 δλ. της τετρακίνητης Competition, ωστόσο δεν παύουν να συνιστούν χρόνο απλησίαστο για την πλειονότητα των περιπολικών. Ενημέρωση για τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ./ώρα δεν υπάρχει, οπότε υποθέτουμε πως παραμένει στη θέση του.

Get it on Google Play Download on the App Store