Κλεμμένη Porsche από τον Καναδά πωλείται στο Ντουμπάι!

Μια πολύ μυστήρια υπόθεση εκτυλίσσεται στο Ντουμπάι, με ενδιάμεση ανταπόκριση στον Καναδά, γύρω από μια Porsche 997 GT3 RS. Ένα αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί κλεμμένο πέρσι στη χώρα της Βορείου Αμερικής, για να βρεθεί φέτος στις αγγελίες μεταχειρισμένων του Ντουμπάι.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το Σεπτέμβριο του 2021 από το Οντάριο, με τον άτυχο ιδιοκτήτη να κάνει εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανεύρεσή του. Ούτε το Instagram, ούτε το Facebook, ούτε η αστυνομία κατάφερε να του επιστρέψει την μπλε 911, η τύχη της οποία αγνοείτο μέχρι πρόσφατα. Πριν λίγες μέρες, τον ενημέρωσαν μέσω του Rennlist (ιστότοπος από και για τους φίλους των Porsche) ότι η χαμένη GT3 RS εντοπίστηκε στο Ντουμπάι, να πωλείται κανονικά και για 400.000 δολάρια! Μάλιστα δεν εμφανίστηκε στις αγγελίες ενός οποιουδήποτε μαντρά, αλλά μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Noor Motors διατηρεί αντιπροσωπείες σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και διατηρεί εξαιρετικό όνομα στο χώρο, οπότε προφανώς δεν ήξερε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο όταν το αγόρασε. Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού ειδοποιήθηκαν οι αρχές και κατέβηκε η αγγελία, συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η GT3 RS να επιστρέψει στο νόμιμο κάτοχό της. Μέχρι να γίνει, όμως, θα πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια. Για παράδειγμα, ο αριθμός πλαισίου μάλλον έχει αλλαχτεί. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να εξακριβωθεί αν όντως πρόκειται για την ίδια 911, που είχε χαθεί πριν 1 και κάτι χρόνο. Η καναδική σημαία στην αεροτομή έχει αφαιρεθεί, προφανώς για να μη δίνει στόχο, αλλά η άκρη θα βρεθεί. Μεγάλη προσοχή, λοιπόν, στην αγορά μεταχειρισμένου και για αυτές τις περιπτώσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store