Κλέβουν καταλύτες με Lamborghini Urus! (+video)

Οι κλοπές καταλυτών αποτελούν μάστιγα σε πολλές χώρες, όχι μόνο στη δική μας. Σε άλλες μάλιστα, οι κλέφτες δεν χρησιμοποιούν van ή pick up για τις παρανομίες τους, αλλά Lamborghini Urus!

Κάμερες παρακολούθησης στο Τόρανς της Καλιφόρνια απαθανάτισαν τους πιο premium κλέφτες καταλυτών, οι οποίοι έχουν μια -κατά πάσα βεβαιότητα επίσης κλεμμένη- Urus για να μετακινούνται και να κάνουν τις «δουλειές» τους. Τα πλάνα δείχνουν το ιταλικό υπερ-SUV να σταματάει δίπλα από ένα λευκό βανάκι και τρία άτομα να αποβιβάζονται. Αμέσως αρχίζουν να επιχειρούν στο αυτοκίνητο, σηκώνοντάς το με γρύλο και αφαιρώντας μέσα σε δευτερόλεπτα τον καταλυτικό του μετατροπέα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κλοπής, οι πόρτες και το πορτμπαγκάζ της Urus μένουν ανοιχτά.

Όταν τελειώνουν με την αφαίρεση του καταλύτη, τον βάζουν στο χώρο αποσκευών της Lamborghini και αποχωρούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Στην κάμερα δεν φαίνεται ο αριθμός της πινακίδας, αλλά κίτρινες Urus με μαύρες ζάντες δεν υπάρχουν πολλές ούτε στην Καλιφόρνια. Προφανώς ο εντοπισμός του οχήματος δεν είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς είναι πασιφανές πως οι κλέφτες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για χαμηλό προφίλ. Πιθανότατα, δε, η Urus να έχει ήδη διαλυθεί σε ανταλλακτικά, οπότε άντε βρες την. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Καλιφόρνια, πέρσι καταγράφονταν περίπου 1.600 κλοπές καταλυτών κάθε μήνα, αντιστοιχώντας στο 37% των παγκοσμίων αναφορών για περιστατικά του είδους.

Get it on Google Play Download on the App Store