Κολώνα ΛΕΑ εξολοθρεύει τους παραβάτες

Οι παραβάτες της ΛΕΑ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με άτεγκτη αυστηρότητα, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους αυτή η επιδημία άκυρων οχημάτων στη λωρίδα, που είναι μόνο για ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά και γενικότερα, περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Στην Ολλανδία έχουν βρει έναν ακόμα πιο αποτελεσματικό από τα πρόστιμα τρόπο «απόκρουσης» των εισβολέων, με τη χρήση κολώνας

Πέρυσι, οι τοπικές αρχές τοποθέτησαν μια αυτόματα ανυψούμενη κολώνα στη Χάγη, για να εμποδίσουν τα αυτοκίνητα να ακολουθούν πίσω από λεωφορεία και οχήματα έκτακτης ανάγκης στην ανάλογη λωρίδα. Η κολώνα χαμηλώνει στο οδόστρωμα όταν είναι να περάσει λεωφορείο, ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό, και επανέρχεται στη θέση της αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η διέλευση. Πολλοί «έξυπνοι» ακολουθούν τα προαναφερθέντα οχήματα, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν πέρασμα από την κατά τα άλλα απαγορευμένη λωρίδα, κάνοντας πλούσιους τους φαναρτζήδες.

Από τον Ιούνιο του 2021, όταν ενεργοποιήθηκε πρώτη φορά, μέχρι σήμερα έχουν προσκρούσει στην κολώνα 50 αυτοκίνητα. Το πιο πρόσφατο, και αυτό που έγραψε το «χρυσό ιωβηλαίο» στις συγκρούσεις, ήταν ένα λευκό Toyota Corolla την προηγούμενη Πέμπτη. Ευτυχώς, κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά από τις συντριβές, με λίγους μόνο επιβάτες τον περασμένο χρόνο να χρειάζονταν μικρή ιατρική φροντίδα στη συνέχεια. Ωστόσο, κάθε φορά που κάποιος χτυπά την κολόνα, συνήθως καταστρέφει το αυτοκίνητό του. Όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί, έχει υπάρξει μέρα που έπεσαν στην κολώνα 3 και 4 αυτοκίνητα, με το ρεκόρ να σημειώνει 11 «μπαμ» σε μια εβδομάδα.

Get it on Google Play Download on the App Store