Κόβει την ανάσα το Range Rover Sport που ανέβηκε 999 σκαλιά (+video)

Πριν λίγους μήνες, η Land Rover παρουσίασε το Range Rover Sport στην ανανεωμένη εκδοχή του, το οποίο μεταξύ άλλων έχει να επιδείξει και μία υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας.

Δείτε ακόμη: Τετρακίνητα Audi δεν κολλάνε με τίποτα… (+video)

Πλέον, η βρετανική μάρκα προκειμένου να το επαναφέρει στην δημοσιότητα ετοίμασε ένα επικό video στο οποίο θα δούμε το Range Rover Sport στην έκδοση P400e με τους 300 ίππους, να βρίσκεται στην Κίνα και συγκεκριμένα στον Dragon Road (ο δρόμος του Δράκου) και να ανεβαίνει της 99 στροφές του και κυρίως τα 999 σκαλοπάτια του (με μέγιστη κλίση 45 μοίρες) προκειμένου να φτάσει στην «Πύλη του Παραδείσου», όπως ονομάζουν οι Κινέζοι την κορυφή. Να σημειώσουμε πως τα συρματόσχοινα ήταν εκεί για λόγους ασφάλειας και δεν βοήθησαν σύμφωνα με την Land Rover σε καμία περίπτωση το αυτοκίνητο.

Η διαδρομή αυτή είναι στο βουνό Tianmen και έχει αποτελέσει βάση για πολλούς θρύλους της κινέζικης παράδοσης, ενώ οι παλιότεροι Κινέζοι πίστευαν πως τα βουνά αλλάζουν μορφή…

Διαβάστε επίσης: Κόντρες μεταξύ Honda NSX και Nissan GT-R (+video)

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη δοκιμασία, καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να κόστιζε και την ζωή στον οδηγό Ho-Pin  Tung, ο οποίος φάνηκε αρκετά ανακουφισμένος μόλις ολοκλήρωσε τον άθλο του.

Get it on Google Play Download on the App Store