Lamborghini: 4 νέα μοντέλα το 2022 & εξηλεκτρισμός το 2023!

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι εντός της χρονιάς θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης και της ανανεωμένης Urus. Από το 2023 κι έπειτα θα υλοποιηθεί ο εξηλεκτρισμός της γκάμας, όπου και θα γνωρίσουμε την υβριδική εποχή της Lamborghini.

Το 2021 ήταν η καλύτερη χρονιά για την ιταλική εταιρεία, αφού 8.405 αυτοκίνητα κατέληξαν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση κατά 13%. Αιχμή του δόρατος ήταν η δημοφιλής Urus σημειώνοντας 5.021 πωλήσεις. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της εμπορικής πορείας της Lamborghini, στελέχη της εταιρείας αποκάλυψαν πως εντός της χρονιάς θα μας συστήσουν τέσσερα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της ανανεωμένης Urus. Η νέα Urus θα κινείται από έναν V12 κινητήρα που θα βασίζεται σε αυτόν της Aventador, ενώ η υβριδική version της θα μας έρθει την επόμενη χρονιά. Ο εξηλεκτρισμός της μάρκας επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, που δήλωσε: «Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα προσφέρουμε τέσσερα νέα μοντέλα, ώστε να εκμεταλλευτούμε το μέγιστο από τους πανίσχυρους κινητήρες εσωτερικής που κατασκευάζουμε. Όμως παράλληλα δουλεύουμε πυρετωδώς για να ετοιμάσουμε εγκαίρως και την υβριδική γκάμα, η οποία και θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα το 2023».

Σε ότι αφορά τα νέα μοντέλα που θα γνωρίσουμε το 2022, γνωρίζουμε τα δυο εκ των τεσσάρων. Πέρα από την ανανεωμένη Lamborghini Urus που αναφερθήκαμε παραπάνω, θα έχουμε και την ανανεωμένη Aventador, με το υπό εξέλιξη μοντέλο να βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Για τα υπόλοιπα δυο δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά και αναμένουμε με αγωνία τις δηλώσεις της εταιρείας τους προσεχείς μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store