Λατρεία για την αμερικανική Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo Tonale έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην Dodge να αποκτήσει ένα άκρως εμπορικό μοντέλο, στη μορφή του Hornet. Σκεπτικό που φαίνεται να βγαίνει 100% στους Αμερικανούς, καθώς η ζήτηση για το νέο τους C-SUV ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Tim Kuniskis, μέσα σε 24 ώρες από την παρουσίαση του Hornet καταγράφηκαν 14.000 προπαραγγελίες! Αριθμός που από μόνος του δείχνει την εμπορική δυναμική του νέου μοντέλου, πόσο μάλλον λαμβάνοντας υπόψη πως αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο μία έκδοση: η βασική GT. «Βασική» τρόπος του λέγειν βέβαια, καθώς μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με 2.0λιτρο τούρμπο κινητήρα 275 ίππων/400 Nm, που μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ., και φουλ έξτρα εξοπλισμό (στάνταρ τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Koni, για παράδειγμα). Αργότερα θα προστεθεί η κορυφαία plug-in hybrid R/T, των 285 και -για σύντομα διαστήματα 15 δλ.- 300 ίππων, ωστόσο κάτω από τα 275 άλογα της GT δεν προβλέπεται να λανσαριστεί κάποιο Hornet. Πιο «καυτές», όπως η πρωτότυπη GLH (Goes Like Hell) των φωτογραφιών, πολύ πιθανό.

Όχι ότι χρειάζεται κιόλας, καθώς η τιμή του GT είναι «άπαιχτη». Οι Αμερικανοί μπορούν να αποκτήσουν ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο crossover, με κορυφαία στρεπτική ακαμψία και ιδανική κατανομή βάρους (κατά δήλωση της Dodge), τετρακίνηση, 9άρι αυτόματο κιβώτιο και 275 άλογα έναντι 29.995 δολαρίων (29.471 ευρώ)! Για να αντιληφθούμε πόσες διαστάσεις μας χωρίζουν από τα οικονομοτεχνικά/φορολογικά στάνταρ των Η.Π.Α., αρκεί να αναφέρουμε πως στη χώρα μας η Tonale, με τον 1.500άρη mild hybrid των 130 ίππων κάτω από το καπό (δείτε τη δοκιμή της), ξεκινά από τις 37.300 ευρώ – κι αυτό μετά την έκπτωση των 1.900 ευρώ, που «τρέχει» η ελληνική αντιπροσωπεία!

Get it on Google Play Download on the App Store