Λεωφορείο με CNG έγινε «πύραυλος» (+video)

Τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), είναι μια εύκολη λύση μετατροπής αυτοκινήτων και λεωφορείων σε πιο οικονομικές, eco friendly χρήστες των δρόμων. Οι δικλείδες ασφαλείας είναι δεκάδες και τα ατυχήματα εξαιρετικά σπάνια, αλλά όταν όλα στραβώσουν και τελικά δεν αποφευχθεί η κακιά στιγμή, τότε η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη.

Ένα αστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μια τέτοια περίσταση, όταν σημειώθηκε έκρηξη στις δεξαμενές CNG. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, όπως και το πώς αυτή έφτασε στα ντεπόζιτα του φυσικού αερίου. Από την ώρα που πήγαν εκεί, όμως, όλα ήταν θέμα χρόνου. Το πάνω μέρος του λεωφορείου μετατράπηκε σε φλογοβόλο, θυμίζοντας σκηνές από εκτόξευση πυραύλου ή ειδικά εφέ από ταινία δράσης. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα, την πόλη της Περούτζια. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και το απέκλεισαν, αφήνοντας το καύσιμο να κάνει τον κύκλο του πριν αρχίσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Όπως φαίνεται από τα εντυπωσιακά πλάνα, οι βαλβίδες εκτόνωσης έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους και άφησαν το CNG να αναφλεγεί στην ατμόσφαιρα, αποτρέποντας την έκρηξη στις δεξαμενές. Μια ευχάριστη συγκυρία ήταν και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έξω από κατοικημένη περιοχή. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε ούτε καν ελαφρύς τραυματισμός, καθώς οδηγός και επιβάτες πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το όχημα τάχιστα. H ζημιά στο λεωφορείο, τέλος, υπήρξε ολοκληρωτική.

Get it on Google Play Download on the App Store