Μαεστρικό σώσιμο με BMW M3 E46 (+video)

Η γρήγορη οδήγηση -όπως γνωρίζουμε- χρειάζεται εγρήγορση, αστραπιαία αντανακλαστικά, σωστές κινήσεις στα χειριστήρια, αντίληψη και κριτική ικανότητα. Ιδίως όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι μιας BMW M3 E46 και συμμετέχεις σε αγώνα.

Η τρίτη έκφανση της M3 είναι περίφημη για τα εξαίρετα δυναμικά χαρακτηριστικά της, αλλά και το οδηγικό επίπεδο που απαιτεί για να πάει όπως της αρμόζει. Το ζυγισμένο σχεδόν 50-50 πλαίσιο και τα 343 άλογα (που σίγουρα είναι παραπάνω στη συγκεκριμένη) του εν σειρά εξακύλινδρου των 3.2 λίτρων στον πίσω άξονα, θέλουν αστραπιαίες κινήσεις στο τιμόνι αν αποφασίσουν να αυτονομηθούν. Τάση που εντείνεται όταν υπάρχουν ανωμαλίες στο οδόστρωμα, απότομες αλλαγές κατεύθυνσης ή ακόμα και άλμα.

Ο οδηγός της παρακάτω 46άρας αντιμετώπισε ένα ποτ πουρί δυσχερειών, με πολλά χιλιόμετρα και τη φύση να καραδοκεί στο εξωτερικό της στροφής, έχοντας μπαριέρες στο εσωτερικό. Μια λάθος κίνηση στα πηδάλια θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει καταστροφή. Όταν, όμως, υπάρχουν χέρια, τότε έχουμε θέαμα και πλάνα που αξίζουν σεβασμό. Το πίσω μέρος της M3 ξεκόλλησε απότομα, ωστόσο ο οδηγός κατάφερε να το κρατήσει και να εξουδετερώσει την απώλεια πρόσφυσης, χαρίζοντάς μας ένα στιγμιότυπο-απόδειξη της αξίας των οδηγικών ικανοτήτων. Αντίθετα, αυτός ενός αμιγώς αγωνιστικού Ford Fiesta δεν τα κατάφερε, καταλήγοντας με μεγάλη φόρα στις μπαριέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store