Maserati GranSport ή καινούργιο VW Golf GTI στα ίδια λεφτά;

Θα θυμάστε την Maserati 3200 GT και τα αξεπέραστα φώτα – «μπούμερανγκ» στο πίσω μέρος. Πέρα από την εμφάνιση, είχε και 370 άλογα από έναν twinturbo V6 3.2 λίτρων κάτω από το καπό. Αργότερα αντικαταστάθηκε από τον ατμοσφαιρικό 4.2 V8 της Ferrari, με την απόδοση να ανεβαίνει στους 390 ίππους και την ονομασία να αλλάζει σε 4200 GT, μετά σε Coupe και να καταλήγει στο GranSport.

Δείτε ακόμα: Κυβέρνηση πάμφτωχης χώρας αγόρασε 40 Maserati

Μια τέτοια Ιταλίδα δημοπρατείται αυτές τις ημέρες, από την Silvestone Auctions. H Maserati των φωτογραφιών είναι του 2006, με το οδόμετρο να αναγράφει 40.929 χλμ. και το βιβλίο service να επαληθεύει τον αριθμό χιλιομέτρων. Μάλιστα όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Ferrari. Το χρώμα Grigio Alfieri φαίνεται σε αψεγάδιαστη κατάσταση, ενώ και το Nero εσωτερικό δεν εμφανίζει τα κλασικά σπασίματα στο δέρμα.

Κάτω από το σαγηνευτικό αμάξωμα (από το οποίο, ωστόσο, απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα, όπως σε όλες τις εκδόσεις μετά την 3200 GT) τα 390 άλογα και 451 Nm ροπής φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω αυτοματοποιημένων αλλαγών στο χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Με δυο λόγια, έχουμε να κάνουμε με ένα απλό ημιαυτόματο, φανερώνοντας τα χρόνια της 4200 GT. Παρόλα αυτά, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,9 δλ. και η τελική ξεπερνά τα 280 χλμ./ώρα πιστοποιώντας τα γονίδια του Μαρανέλο.

Διαβάστε επίσης: Μοναδικό Saab 9-3 Cabrio πωλείται για απίστευτα λεφτά

Η τιμή εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 32-36.000 ευρώ, φέρνοντας τη «ίσα βάρκα-ίσα νερά» με ένα ολοκαίνουργιο VW Golf GTI Performance. Τι θα προτιμούσατε; Ένα ιταλικό grand tourer 13ετίας με κινητήρα και επιδόσεις Ferrari, ή ένα hot hatch με τις ζελατίνες στα καθίσματα;

Get it on Google Play Download on the App Store