Mazda MX-5 του 1990 με 2.400 χλμ. δεν έχει «ανοίξει»

Το μακρινό πλέον 1989, η Mazda αναβίωσε την κατηγορία των διθέσιων roadster με την παρουσίαση του MX-5 (Miata για τις Η.Π.Α.), το οποίο έχει φτάσει αισίως στην τέταρτη γενιά του. Παρά τα πολλά χρόνια που πέρασαν από τότε, το νέο μοντέλο διατηρεί την φιλοσοφία του αρχικού, όπως ελαφριά κατασκευή, ατμοσφαιρικός κινητήρας, μικρές διαστάσεις, υφασμάτινη οροφή, πίσω κίνηση και άφθονο fun to drive.

Το να βρει κανείς ένα πρώτης γενιάς MX-5 σε καλή κατάσταση, είναι εξαιρετικά σπάνιο έως απίθανο. Εκτός εάν βρίσκεται κάπου, κάποιο κρυμμένο για χρόνια και ξαφνικά δει ξανά το φως της ημέρας. Όπως το συγκεκριμένο MX-5 ηλικίας 32 ετών και με μόλις 1.500 μίλια στο οδόμετρό του (2.414 χλμ.), που διένυσε μεταξύ 1990-1993. Όπως μάλιστα αναφέρεται στο βίντεο, η οροφή του δεν έχει ανοίξει ποτέ και τα μόνα που έχουν αλλαχτεί είναι η μπαταρία και τα λάδια μαζί με το φίλτρο κάθε χρόνο.

Αυτό το MX-5 μπορεί να έχει παραμείνει σχεδόν αμεταχείριστο, όμως το χρώμα του, το εσωτερικό και τα μέρη κάτω από το αμάξωμα χρειάζονται μια περιποίηση για να αποκτήσουν την αρχική τους λάμψη. Κάτι που ανέλαβε το AMMO Studio που βρίσκεται έξω από τη Νέα Υόρκη. Πληροφοριακά, το διαχρονικό αυτό Mazda εφοδιάζεται με 1.600άρη κινητήρα ισχύος 115 ίππων και 135 Nm ροπής, που ήταν αρκετός για το αμάξωμα των 955 κιλών (0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ.). Η ανάρτησή του αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός πίσω, ενώ πατάει σε ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών.

Μετά από αυτή την λεπτομερέστατη περιποίηση θα αναζητήσει ένα νέο αγοραστή. Δείτε το μοναδικό αυτό MX-5 στο παρακάτω βίντεο.

Get it on Google Play Download on the App Store