McLaren 1 εκατομμυρίου πιάστηκε ανασφάλιστη!

Οι επιλογές μερικών ιδιοκτητών για τα αυτοκίνητά τους, σε κάνουν πραγματικά να απορείς (και να λυπάσαι για εκείνα). Γίνεται να δίνει κάποιος 1 εκατομμύριο ευρώ για McLaren Senna, ας πούμε, και να την αφήνει ανασφάλιστη; Στην περίπτωση ενός 31χρονου Ιρανού όχι μόνο γίνεται, αλλά οδηγεί και σε κατάσχεση.

Ο Pooyan Mokhtari δηλώνει influencer, με 6 εκατ. ακολούθους στο Instagram, και παράλληλα τραγουδιστής. Ό,τι κι αν επαγγέλλεται, η περιουσία του υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως δεν είχε πρόβλημα να δώσει 1 εκατ. για την αγορά μιας εκ των 500 Senna, ούτε αρκετά ακόμα για να την ντύσει στο φανταχτερό χρυσαφί των φωτογραφιών. Εκεί που αποφάσισε να κάνει τσιγγουνιές, (ή απλά δεν είχε ιδέα πότε έληγε) ήταν στην ασφάλεια.

Ο Mokhtari σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο, λίγο πριν εισέλθει στη Μάγχη. Σκοπός του ήταν να βάλει την hardcore McLaren στο τρένο, με προορισμό το Μιλάνο. Τελικά, το βρετανικό hypercar βρέθηκε σε μάντρα της αστυνομίας, στο Κεντ, καθώς δεν έφερε έγκυρο ασφαλιστήριο! Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να οδηγήσουν το αυτοκίνητο μέχρι εκεί (καθόλου δεν τους «χάλασε», υποθέτουμε), καθώς λόγω της πολύ μικρής απόστασης από το έδαφος δεν μπορούσε να ανέβει στο γερανό! Η Senna έμεινε στη φιλοξενία του Α.Τ. Κεντ για πάνω από μια εβδομάδα, μέχρι ο influencer/τραγουδιστής να διευθετήσει τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Αφού λύθηκαν όλα, η McLaren πήρε το τρένο για Παρίσι τελικά, όπου φωτογραφήθηκε μετά του ιδιοκτήτη της μπροστά από τον πύργο του Άιφελ.

Υπενθυμίζουμε πως η πιο σκληροπυρηνική McLaren παραγωγής αποδίδει 800 ίππους και 800 Nm από τον 4.0 V8 twinturbo, που σε συνδυασμό με τα 1.335 κιλά του βάρους δίνουν 1,66 κιλά ανά ίππο! Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,8 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ., το 0-300 σε 17,5 δλ., το 400αρι σε 9,9 δλ. και η  τελική φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store