Με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Integra (+video)

Τα καλά νέα δεν σταματάνε από πλευράς Honda/Acura, καθώς μετά την ανακοίνωση για επιστροφή του Integra έχουμε την επιβεβαίωση για παρουσία χειροκίνητου κιβωτίου.

Το πολυτελές και αμερικανοθρεμμένο παρακλάδι των Ιαπώνων έκανε την αποκάλυψη μέσα από ένα σύντομο μεν, γεμάτο VTEC δε, video 24 δλ. Σε αυτό βλέπουμε τις τέσσερις γενιές του Integra να περνούν μπροστά από τα μάτια μας, σε ισάριθμες αλλαγές σχέσεων (η τελευταία του εκδοχή «κλέβει» λίγο, καθώς εμφανίζεται ως Integra Type R και Acura RS-X, για να βγουν 5 αλλαγές) και την 6η να έρχεται, μέσα από το ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα σηματοδοτήσει το comeback του.

Και μόνο το γεγονός πως θα διατίθεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, συνιστά αιτία πανηγυριών. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως ο λεβιές εμφανίζεται αλουμινένιος και με κόκκινα γράμματα, όπως στα θρυλικά DC2 και DC5 Type R, τότε έχουμε το δικαίωμα να διατηρούμε βάσιμες ελπίδες αν όχι για ανάλογη έκδοση, τουλάχιστον για ένα νέο Integra Type S. Για μηχανικά μέρη δεν υπάρχει ακόμα πληροφόρηση, όμως η λογική επιτάσσει πως το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο TLX Type S. Οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάτω από το καπό να συναντάμε τον ίδιο 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, με απόδοση 280 ίππων και 379 Nm.

Η πρεμιέρα του νέου Integra τοποθετείται χρονικά στην άνοιξη του 2022 και ήδη, μετράμε αντίστροφα!

Get it on Google Play Download on the App Store