Με Audi A8 θα περιπολεί η Τροχαία Αλεξανδρούπολης

Μεγαλεία γερμανικής αστυνομίας θα ζήσει η Τροχαία Αλεξανδρούπολης, καθώς ετοιμάζεται να καλωσορίσει στην ομάδα των υπηρεσιακών της οχημάτων ένα Audi A8!

H λιμουζίνα από το Ίνγκολσταντ αποτελεί δωρεά από το Δήμο, σε μια ιστορία που πηγαίνει πίσω δυο χρόνια. Όπως αναφέρει το evrosonline.gr, όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν η Τροχαία Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε εγγράφως  τον Δήμο για την εύρεση ενός εγκαταλελειμμένου Audi Α8 με βουλγαρικές πινακίδες σε δασική περιοχή, στο ύψος του 16ου χλμ. μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αισύμης. Η έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρχε εμπλοκή του οχήματος σε εγκληματική δραστηριότητα οποιουδήποτε τύπου.

Ακολούθησε επικοινωνία του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα με τις  Βουλγαρικές Αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για την παραλαβή του, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Κάπως έτσι, το A8 περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης. O οποίος, όμως, βάσει νομοθεσίας δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για ίδιες ανάγκες, καθώς o κινητήρας του υπερβαίνει τα 1.400 κ.εκ. Έτσι, και με δεδομένο πως κατόπιν σχετικής επικοινωνίας το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εκφράσει την ανάγκη χρήσης του συγκεκριμένου οχήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεά του προς την ΕΛ.ΑΣ. για την κάλυψη των αναγκών της.

Δεν αποσαφηνίζεται ποια έκδοση αφορά το συγκεκριμένο A8, ούτε ποια γενιά, ωστόσο το λιγότερο που μπορούσε να αποκτήσει κάποιος ακόμα και από την προηγούμενη γενιά του, ήταν το 3.0 TDI των 258 ίππων και 580 Nm. Το σημερινό παρουσιάστηκε το 2017 και υπεβλήβη σε facelift πέρσι, με τον 3λιτρο ντίζελ να αποκτά ήπιο υβριδικό σύστημα και να ανεβαίνει στους 286 ίππους και 600 Nm. Όπως και να ‘χει, με τον καλύτερο τρόπο μπήκε ο χρόνος για τα όργανα της τάξης στην Αλεξανδρούπολη!

Get it on Google Play Download on the App Store