Με πρωτιές η νέα Ford Mustang το 2023

Αλλάζει άρδην η αυτοκίνηση και τρανή απόδειξη για αυτό είναι πως μοντέλα με τεράστια ιστορία μεταλλάσσονται κι αποκτούν χαρακτηριστικά που δεν τα είχαμε φανταστεί ποτέ.

Όπως στην περίπτωση της Ford Mustang, η νέα γενιά της οποίας θα μας έρθει το 2023 με πολλές πρωτιές στην πολύχρονη ιστορία του μοντέλου. Η νέα γενιά Mustang που θα φέρει την κωδική ονομασία S650, αναμένεται να μας συστήσει για πρώτη φορά σύστημα τετρακίνησης, καθώς επίσης και υβριδικά κινητήρια σύνολα. Η αλλαγή για τη Mustang είναι επιβεβλημένη μιας και βρίσκεται στην αγορά από το 2015 έχοντας κάνει ένα μικρό φρεσκάρισμα το 2018, με τη νέα γενιά να εξελίσσεται πυρετωδώς και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2023. Το νέο μοντέλο δεν αναμένεται να αναπτυχθεί από την αρχή, όμως θα βασίζεται σε μια αρκετά βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας που «πατάει» αυτή την στιγμή. Αν και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από τη Ford, εν τούτοις ακούγεται έντονα το γεγονός πως η νέα Mustang θα εξοπλίζεται με υβριδικό ή plug-in υβριδικό κινητήρα. Μια κίνηση εξηλεκτρισμού που σίγουρα γίνεται με σκοπό να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγει το αυτοκίνητο και να εναρμονιστεί με τα αυστηρότερα όρια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα μοτέρ θα έρθουν στο μέσο του κύκλου ζωής της επόμενης γενιάς του αυτοκινήτου.

Οι κινητήρες με τους οποίους μας συστήθηκε η Mustang, δηλαδή ο 2,3 λτ. ΕcoBoost και ο V8 των 5 λίτρων θα υφίστανται, ενώ αναμένεται σε κάποιες αγορές να είναι διαθέσιμος κι ο Predator κινητήρας των 5,2 λίτρων. Το επόμενο μεγάλο νέο αφορά την κίνηση του αυτοκινήτου, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του αναμένεται να προσαρτηθεί σύστημα τετρακίνησης. Βέβαια ακούγεται έντονα το γεγονός πως η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς θα φορά την υβριδική έκδοση της Mustang, με τον ηλεκτροκινητήρα να στέλνει τη δύναμη του στον εμπρόσθιο άξονα! Η γενιά S650 της Mustang φέρεται να είναι η τελευταία διαθέσιμη με κινητήρα εσωτερικής καύσης και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στην αγορά για πεντέμισι περίπου χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store