Μεγάλες βλέψεις της VW για τις πωλήσεις του ID.Buzz

Στις αρχές του μήνα έκανε το επίσημο ντεμπούτο η έκδοση παραγωγής του ID. Buzz, για το οποίο η VW έχει πολύ αισιόδοξα εμπορικά πλάνα. Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, προσβλέπουν σε ετήσιες πωλήσεις 120.000 μονάδων. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Ralf Brandstätter, «το ID. Buzz είναι το πιο συναισθηματικό μέλος της οικογενείας ID. και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε best seller».

Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo θα κυκλοφορήσουν στις ευρωπαϊκές χώρες το φθινόπωρο, με τις προπωλήσεις να ξεκινούν ήδη από τον Μάιο. Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα λανσαριστούν με μπαταρία 77 kWh (net, ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS), που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5 σε 80% σε περίπου 30 λεπτά.

Με τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo το Volkswagen Group επιταχύνει τον μετασχηματισμό του σε ηγέτιδα δύναμη της ηλεκτροκίνησης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η αρθρωτή και εξειδικευμένη πλατφόρμα Modularer E-Antriebs-Baukasten. Σήμερα, το 30% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων του Group βασίζονται στην MEB. Μέχρι το 2025, έχει θα είναι πάνω από 80%.

Get it on Google Play Download on the App Store