Mercedes E 200 ετών 32 χωρίς… μπότοξ

Η Mercedes E-Class αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της κατηγορίας των μεγάλων πολυτελών μοντέλων, μετρώντας σχεδόν 4 δεκαετίες και 5 γενιές. Η αρχή έγινε το 1984 με τη θρυλική W124, η οποία ξεπέρασε σε παραγωγή τις 2,5 εκατομμύρια μονάδες, έως το Μάρτιο του 1997 που κατασκευάστηκε η τελευταία κάμπριο (η σεντάν είχε σταματήσει από το 1995).

Ακόμα και σήμερα, η πρώτη E-Class διατηρεί μια επιβλητική παρουσία, ειδικά όταν πρόκειται για μια καλοδιατηρημένη και πλήρως εργοστασιακή, χωρίς after market αξεσουάρ. Όπως είναι η εικονιζόμενη που μας τράβηξε την προσοχή σε μεγάλο γερμανικό site με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και μας γύρισε πίσω στη δεκαετία του 1990. Παρά τα 32 της χρόνια, η κλασική και δημοφιλής αυτή «υπουργική» E 200 έχει διανύσει –σύμφωνα με την αγγελία43.409 χιλιόμετρα.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται να βρίσκεται σε άψογη κατάσταση εξωτερικά, χωρίς χτυπήματα και σκουριές, ή να έχει ξεθωριάσει το «αριστοκρατικό» της χρώμα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό εντυπωσιάζει με την κατάσταση που βρίσκεται, αφού οι επενδύσεις στα καθίσματα, στην οροφή, το ταμπλό, τα ξύλινα διακοσμητικά και τα χειριστήρια δεν έχουν σημάδια «γήρατος».

Την κίνηση του μεγάλου σεντάν των 4,74 μ. μήκους και βάρους 1.290 κιλών αναλαμβάνει το 2.0 λτ. 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο, ισχύος 118 ίππων και 172 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 ταχυτήτων. Όσο για τις επιδόσεις, για βασική E-Class της εποχής δεν τα πήγαινε άσχημα, αφού χρειάζονταν 12 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική της έφτανε τα 193 χλμ./ώρα. Άλλωστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν το έπαιρνε κανείς για να πηγαίνει με τσίτα τα γκάζια, αλλά να απολαμβάνει ξεκούραστα ταξίδια. Τώρα απευθύνεται περισσότερο σε συλλέκτες ιστορικών αυτοκινήτων, ενώ η εμπορία από τη Γερμανία ζητά το ποσό των 14.499 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store