Mercedes πήρε μπροστά μετά από 16 χρόνια (+video)

Η W124 είναι από τις πιο φημισμένες και καλοκατασκευασμένες Mercedes της Ιστορίας. Έμεινε στην παραγωγή για 12 χρόνια (1984-1995) και κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλής ήταν και στην Ελλάδα, τόσο ως επιβατικό όσο και ως ταξί, «γράφοντας» εκατομμύρια χιλιόμετρα. Τρεις ήταν οι εκδόσεις που είδαμε περισσότερο: 200Ε, 200D και 250D.

Δείτε ακόμα: «Σανίδα» με Mercedes W124 250D (+video)

Ειδικά οι δυο τελευταίες, έχουν γράψει ιστορία ως ταξί. Σε πολλές περιπτώσεις, συνεχίζουν ακόμα σήμερα ως «αγοραίο», ενώ και στο εξωτερικό οι ντίζελ κινητήρες τους κροταλίζουν απροβλημάτιστα. Μια 200D πιστοποιεί το γιατί η W124 λογίζεται ως «αλεξίσφαιρη», καθώς θα την παρακολουθήσουμε να παίρνει μπροστά σχεδόν με τη μία έπειτα από 16 χρόνια απραξίας! Η ιστορία του αυτοκινήτου είναι άγνωστη, ωστόσο θα πρέπει να είναι η τυπική πολλών παλαιών αυτοκινήτων. Ο ιδιοκτήτης είτε απεβίωσε, είτε πήρε καινούργιο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το παλιό. Η Mercedes έμεινε ακίνητη για πάνω από μιάμιση δεκαετία, όμως για κάποιον λόγο, 3 από τα 4 λάστιχα δεν έγιναν «πίτα».

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε ξεχασμένη Alfa Romeo 2000 GTV του 1972

Το αυτοκίνητο μετακινήθηκε τελικά με τη βοήθεια τρακτέρ, αφού προστέθηκε αέρας στα ελαστικά, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο μηχανοστάσιο. Προφανώς, δεν υπήρχε περίπτωση να εκκινήσει ο κινητήρας δίχως αλλαγή μπαταρίας. Εκτός αυτής, αλλάχτηκε το φίλτρο. Ο ατμοσφαιρικός 2λιτρος ντίζελ των 70 ίππων, κατέβαλλε φιλότιμη προσπάθεια να κουνήσει τα μέρη του. Και τα κατάφερε, όχι όμως σε σημείο ώστε να τα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια της μίζας. Μια πιο προσεκτική ματιά, υπέδειξε ως ένοχο έναν ιμάντα. Κατόπιν απομάκρυνσής του, το γερμανικό μοτέρ πήρε δίχως την παραμικρή δυσκολία κρατώντας μάλιστα άνετα ρελαντί!

Get it on Google Play Download on the App Store