Mercredes S-Class του «Καραμανλή» είναι κούκλα!

Οι Mercedes S-Class διαθέτουν μια ξεχωριστή γοητεία και εκπέμπουν διάχυτη πολυτέλεια, από τα παλαιότερα κλασικά μοντέλα, μέχρι τα σημερινά με την υψηλή τεχνολογία. Άλλωστε, οι S-Class ήταν (και είναι) τα αγαπημένα αυτοκίνητα Πρωθυπουργών και γενικά Προέδρων, όπως και το συγκεκριμένο μοντέλο W126, τη δεκαετία του 1980. Πολλοί θα θυμάστε να βγαίνουν από τέτοιες Mercedes ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δείτε ακόμη: Ιστορική Mercedes ξανάνιωσε μετά από 37 χρόνια ακινησίας (+video)

Μάλιστα, η θωρακισμένη μπλε Mercedes S-Class αυτής της γενιάς, η οποία ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διατέθηκε πριν από λίγο καιρό σε δημοπρασία και πωλήθηκε για πάνω από 100.000 ευρώ. Όσοι λοιπόν θέλουν να νιώθουν σαν Πρωθυπουργοί, τότε η εικονιζόμενη Mercedes 560 SE W126 του 1989 είναι μια καλή ευκαιρία.

Παρά τα 30 χρόνια της «στέκεται» πολύ καλά και εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα με την πολυτέλειά της. Σύμφωνα με την αγγελία, έχει διανύσει 92.465 χιλιόμετρα, βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση και πωλείται στην τιμή των 39.000 ευρώ. Εξωτερικά λάμπει και δεν φαίνεται να έχει φθορές, ενώ το σαλόνι με τις δερμάτινες επενδύσεις, τα διακοσμητικά από ξύλο και τις κλασικές γραμμές, δεν έχει να ζηλέψει κάτι σε ποιότητα από πολλά σημερινά μοντέλα.

Δείτε ακόμη: Αθάνατη Mercedes-Benz 200 του 1976 με 14.044 χλμ.!

Πληροφοριακά, την κίνηση της Mercedes 560 SE αναλαμβάνει ένα 5.5 λτ. V8 μηχανικό σύνολο, ισχύος 279 ίππων και 430 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 4 ταχυτήτων. Οι επιδόσεις ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ καλές, αφού το μεγάλο σεντάν των 5 μέτρων μήκους επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,2 δλ., και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store