Μετέτρεψαν στρατιωτικό όχημα σε τροχόσπιτο! (+video)

Εν μέσω κορωνοϊού και τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο, θα ήταν ιδανικό να συνδυάσουμε το «Μένουμε Σπίτι» με μια μάχιμη μορφή. Ένα ζευγάρι Αμερικανών, μας δίνει τη λύση!

Ο Ζακ και η Κρίσταλ είναι ένα ευτυχισμένο ζεύγος από τη Ουάσινγκτον. Αμφότεροι ανήσυχες ψυχές και ταξιδευτές, ήθελαν να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη με την άνεσή τους. Η ιδεατή λύση ήταν ένα τροχόσπιτο. Όμως ακόμα και τα πιο καλοεξοπλισμένα, δεν μπορούν να πάνε παντού. Εκτός, βέβαια, αν μιλάμε για στρατιωτικά οχήματα. Και τι καλύτερο, από ένα μεταποιημένο Στάγιερ!

Δείτε ακόμα: REO δείχνει τα δόντια του εκτός δρόμου (+video)

Συγκεκριμένα, το Steyr 12 M18. Στο εν λόγω μοντέλο βασίζεται το FMTV (Family of Medium Tactical Vehicles) Μ1087, που τροποποιείται από τον αμερικανικό στρατό. Σήμερα προετοιμάζεται από την Oshkosh και αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα κινητά ιατρεία/διοικητήρια στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων στις Η.Π.Α. Κινείται από έναν εξακύλινδρο εν σειρά ντίζελ 7.2 λίτρων της Caterpillar, που αποδίδει 330 ίππους και 1.152 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ υπάρχει βοηθητικό transfer case με κοντές σχέσεις.,

Διαβάστε επίσης: Τεθωρακισμένα οδικώς από την Αθήνα στον Έβρο!

Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 94 χλμ./ώρα και η αυτονομία του 212 λίτρων ρεζερβουάρ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 483 χιλιόμετρα. Οι ανέσεις που προσφέρει το μεταποιημένο όχημα θα ζήλευαν πολλά κανονικά σπίτια, με king size κρεβάτι, πλήρως λειτουργική κεραμική κουζίνα, κλιματισμό, τραπεζαρία, ακόμα και φωτοβολταϊκά! Μάλιστα ο χώρος φιλοξενείας είναι πτυσσόμενος, αυξάνοντας κατά βούληση την ευρυχωρία.

Get it on Google Play Download on the App Store