Μίνιμουμ οι 435 ίπποι για το Nissan Z Coupe Nismo

To Nissan Z Coupe παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και ήδη περιμένουμε την έκδοση με τις περιποιήσεις της Nismo, η οποία αναμένεται να προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις.

Το rendering του Wataru FD2 προσφέρει μια ματιά στα χαρακτηριστικά του επερχόμενου, πισωκίνητου Nismo. Οι αλλαγές δεν είναι πολλές σε σχέση με το απλό Z, αλλά φτάνουν με το παραπάνω για να διαφοροποιήσουν την κορυφαία έκδοση. Οι 19άρες 5άκτινες ζάντες της RAYS πρωταγωνιστούν, με τις τρυπητές δισκόπλακες και τις κόκκινες δαγκάνες πίσω τους, όπως και τα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά βοηθήματα (splitter, ποδιές) με τις κόκκινες λεπτομέρειες. Το μικρότερο διάκενο μεταξύ τροχών και θόλων φανερώνει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνουμε ένα αρκετά ευμέγεθες spoiler.

Από το εσωτερικό δεν έχουμε εικόνα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μπάκετ της Recaro, επενδύσεις suede και συνδυασμό κόκκινου-μαύρου, κρίνοντας και από την καμπίνα του Nismo GT-R.

Κάτω από το καπό δεν θα είναι «Godzilla» το αντίστοιχο Z Coupe, αλλά μια αύξηση τουλάχιστον 30 ίππων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Στα 435 άλογα συγκλίνουν οι πληροφορίες από Ιαπωνία, αν και υπάρχουν αρκετές αναφορές που κάνουν λόγο για 450 ίππους από τον 3.0 V6 twinturbo. H ροπή θα είναι μίνιμουμ 500 Nm, δεδομένου πως στο απλό Z είναι 475 Nm, ενώ και οι επιδόσεις θα εμφανίζονται καλύτερες. Από τη στιγμή που το Z Coupe υπολογίζεται γύρω στα 4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (με το 9άρι αυτόματο, στάνταρ το 6άρι χειροκίνητο), το Nismo θα κυμαίνεται κάτω από αυτό το όριο (3,7-3,8 δλ.). Εντός του 2022 το περιμένουμε, για να δούμε πόσο γρήγορο θα είναι.

Get it on Google Play Download on the App Store