Mitsubishi ASX «έμεινε στο ράφι» με 1.779 χιλιόμετρα

Η Mitsubishi εισήλθε στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV το 2010 με το ASX, ενώ εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει διάδοχο. Βέβαια το νέο ASX δεν είναι Mitsubishi, αλλά το Renault Captur με άλλα σήματα. Το πρώτο ASX δέχτηκε συνολικά τέσσερα facelift, με αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος και του εσωτερικού και προσθήκες – αφαιρέσεις κινητήρων.

Το εικονιζόμενο είναι το τρίτο και τελευταίο ASX Facelift που διατέθηκε και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μοντέλο του 2018 σε κατάσταση καινούργιου, αφού σύμφωνα με την αγγελία έχει διανύσει 1.779 χιλιόμετρα. Πρόκειται για τη βασική έκδοση του ASX χωρίς την οθόνη αφής, το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και κάποια άλλα αξεσουάρ. Με τα τωρινά δεδομένα τιμών, το ποσό των 20.990 ευρώ (+300 ευρώ με τις ζάντες αλουμινίου) που ζητείται είναι λογικό εφόσον δεν έχει χιλιόμετρα, αν και το 2018 το ASX 1.6 Inform πωλούνταν στην Ελλάδα από 17.120 ευρώ. Όμως λόγω των αυξήσεων των τιμών στα καινούργια, έχουν γίνει αντίστοιχα ανατιμήσεις και στα μεταχειρισμένα. Αυτοκίνητα λίγων ετών πωλούνται στις ίδιες ή και υψηλότερες τιμές από όσο είχαν αγοραστεί καινούργια.

Κινητήρας του είναι ο 1.600άρης MIVEC των 117 ίππων και 154 Nm ροπής, ο οποίος είναι ελαστικός και με καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Οι επιδόσεις που προσφέρει στο βάρους 1.260 κιλών ASX είναι καλές (0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ.), όμως μειονέκτημά του αποτελεί ο αισθητός θόρυβος που παράγει και περνάει στο εσωτερικό. Σε λογικά επίπεδα βρίσκεται η κατανάλωση, αφού σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται στα 7,3 λτ./100 χλμ. Επίσης, το Mitsubishi ASX 1.6 κερδίζει τον οδηγό του με τον πολύ φιλικό και προβλέψιμο χαρακτήρα του, ικανοποιώντας τον στους περισσότερους τους τομείς.

Στο εσωτερικό του του Mitsubishi ASX 1.6 MY2018 είχαν γίνει κάποιες αλλαγές στην κονσόλα, στις επενδύσεις και στα καθίσματα με τη βελτιωμένη άνεση και στήριξη. Ποιοτικά, το λίγο μαλακό υλικό που καλύπτει το εμπρός τμήμα του ταμπλό και το πάνω μέρος των εμπρός θυρών το αναβαθμίζει, ενώ η συναρμογή είναι στιβαρή. Παράλληλα, το εσωτερικό του ASX είναι άνετο για έως 5 επιβάτες και με ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ 406 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store