«Μονοποικιλιακό» στον τάρανδο το Opel Mokka (+video)

H δεύτερη γενιά του Opel Mokka πρωτοτύπησε στο λανσάρισμα, καθώς παρουσιάστηκε πρώτα ως ηλεκτρικό και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου. Το km77.com πήρε την κορυφαία με καύσιμο την αμόλυβδη και την υπέβαλλε στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Θέση ενώπιον των τριών διαδρόμων πήρε το Mokka 1.2 Turbo 130 PS ΑΤ8 GS Line Plus, εξοπλισμένο με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, τη σπορ ανάρτηση και τους τροχούς 215/55/R18. Από την πρώτη κιόλας προσπάθεια, με 78 χλμ./ώρα, το γερμανικό crossover άφησε καλές εντυπώσεις, παρότι δεν ολοκλήρωση τη διαδικασία της απότομης αλλαγής λωρίδας. Με 2 χλμ./ώρα λιγότερα τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και το ESP παρενέβη έντονα και σχεδόν ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στον δεύτερο διάδρομο. Οι δοκιμαστές σημειώνουν τις μικρές κλίσεις και την ομοιογενή κινησιολογία του πλαισίου, που δεν διαταράσσει την ισορροπία της οδικής συμπεριφοράς και φροντίζει για την παροχή υψηλών επιπέδων πρόσφυσης.

Για πολύ λίγο το Opel έχασε τη διάκριση των 78 χλμ./ώρα, στη δεύτερη προσπάθεια, όταν ο πρώτος εσωτερικός κώνος του δευτέρου διαδρόμου βρέθηκε στην πορεία του εμπρός δεξιά τροχού, χαλώντας μια πολύ καλή προσπάθεια. Ούτως ή άλλως βέβαια, τα 76 χλμ./ώρα είναι από τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας στο αρχείο των Ισπανών.

Get it on Google Play Download on the App Store