Μοσχοπουλάει με τέτοια τιμή το νέο Hyundai Accent

Το αυτοκίνητο που έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή την Hyundai ειδικά στην ελληνική αγορά, ήταν το Accent (μαζί με το Atos) στην πρώτη και δεύτερη γενιά του, καθώς προσέφερε άριστο value for money και πωλούνταν σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Στην Ευρώπη λανσαρίστηκε μέχρι και την τρίτη γενιά του, όμως από εκεί και πέρα αποχώρησε από τη Γηραιά Ήπειρο.

Δείτε ακόμα: Νέα Hyundai Kona και Kona Ν Line

Ωστόσο, σε άλλες πολύ μεγάλες αγορές του πλανήτη, όπως είναι στην Κίνα διατίθεται το 5ης γενιάς Accent το οποίο ανανεώθηκε και «πουλάει σαν ζεστό ψωμί», όπως αναφέρει η Hyundai. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού είναι ένα σύγχρονο και οικονομικό σεντάν αυτοκίνητο, με όλες τις απαραίτητες ανέσεις και σε πολύ προσιτές τιμές.

Το ανανεωμένο Hyundai Accent (Verna για την Κίνα), μετά την πρόσφατη ανανέωση απέκτησε ένα πιο δυναμικό εμπρός άκρο με αιχμηρό ντιζάιν, καθώς και ένα πιο ελκυστικό πίσω τμήμα με φώτα που ενώνονται. Το αμάξωμά του με το σφηνοειδές προφίλ και το τύπου κουπέ τελείωμα έχει μήκος 4.405 χλστ., πλάτος 1.705 χλστ., ύψος 1.455 χλστ. και μεταξόνιο 2.600 χλστ.

Δείτε ακόμα: H Hyundai δίνει όλα τα i10 με έκπτωση

Εκσυγχρονισμένο είναι και το εσωτερικό του ανανεωμένου Hyundai Verna, όπου στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η νέα, μεγαλύτερη οθόνη των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Επίσης, στάνταρ είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 12,3 ιντσών. Η σχεδίαση ωφελεί την εργονομία και τους χώρους για τους επιβάτες, ενώ το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 485 λτ.

Ο εξοπλισμός στη βασική έκδοση περιλαμβάνει ESP, μετωπικούς αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και air condition. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις ή προαιρετικά διατίθενται αυτόνομη πέδηση, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, πλευρικοί αερόσακοι, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη 8 ιντσών, ηλεκτρική ηλιοροφή, αυτόματος κλιματισμός, ασύρματη φόρτιση κινητού κ.λπ.

Για την κίνηση του κινεζικού Hyundai Verna διατίθεται μόνο ο 1.4 λτ. κινητήρας των 100 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 132 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με CVT, επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα και κατανάλωση 5,0 λτ./100 χλμ. (184 χλμ./ώρα και 4,9 λτ./100 χλμ. με το CVT).

Δείτε ακόμα: Εξοπλισμός και κινητήρες του νέου Hyundai i20

Οι τιμές του κυμαίνονται μεταξύ 72.800 έως 96.800 γουάν (τρέχουσα ισοτιμία 8.917 ευρώ έως 11.857 ευρώ), κοντά στα επίπεδα ανταγωνιστικών μοντέλων κινεζικών εταιρειών και φθηνότερα από ευρωπαϊκών. Ενδεικτικά το VW Santana πωλείται στην Κίνα από 86.900 γουάν (10.644 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store