Μούφα αυτή η Skoda Octavia του 1999 με 14.221 χλμ.;

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες, τόσο από εμπόρους, όσο και από ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση οι πωλητές κάνουν ότι μπορούν ώστε το προϊόν τους να δείχνει όσο πιο ελκυστικό γίνεται, προκειμένου να «φύγει» πιο γρήγορα. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν πολύ προσεγμένα μοντέλα που τα παίρνεις χωρίς δεύτερη σκέψη (αρκεί πάντα να έχει προηγηθεί έλεγχος), ενώ άλλα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

Από τα πρώτα στοιχεία που εξετάζει ο ενδιαφερόμενος είναι η τιμή πώλησης και τα χιλιόμετρα. Όσο λιγότερα αμφότερα, τόσο καλύτερα. Ωστόσο υπάρχουν και οι παγίδες, ειδικά όσον αφορά τα νούμερα που αναγράφονται στο οδόμετρο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κάποιοι επιτήδειοι γυρίζουν τα χιλιόμετρα, έτσι ώστε να πιάσουν περισσότερα λεφτά και το αυτοκίνητο να είναι πιο ελκυστικό.

Τέτοια ερωτηματικά δημιουργεί αμέσως η εικονιζόμενη Skoda Octavia του 1999 με τα μόλις… 14.221 χιλιόμετρα. Τόσα γράφει η αγγελία (δείτε εδώ), όπως και διακρίνονται αχνά το ψηφιακό οδόμετρο. Βέβαια κάτι πάει στραβά, αφού στην πραγματικότητα αποκλείεται να έχει μόνο τόσα λίγα, αν κρίνουμε από την κατάσταση του αυτοκινήτου. Εξωτερικά έχει κάποια λίγα χτυπήματα και το κόκκινο χρώμα έχει χάσει τη ζωηράδα του. Κάτι λογικό αν το «τρώει» ο ήλιος και η βροχή. Μέσα όμως, η έντονη φθορά στο κάθισμα του οδηγού, η λεία στεφάνη του τιμονιού και η διαλυμένη φούσκα του επιλογέα των ταχυτήτων, μαρτυρούν έντονη χρήση.

Μήπως τελικά μηδένισε ο χιλιομετρητής και ξεκίνησε να μετράει από την αρχή, έχοντας φτάσει τα 14.221 χλμ.; Πληροφοριακά πωλείται στην τιμή των 950 ευρώ από εμπορία στη Γερμανία και είναι με τον 1.600άρη κινητήρα των 75 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store