Νέο «εξηλεκτρισμένο» σήμα για την Alfa Romeo

Η Tonale σημείωσε μια σειρά από πρωτιές για την Ιταλική μάρκα, αποτελώντας το πρώτο C-SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, αλλά και το πρώτο με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Η έλευση της Tonale Plug-in Hybrid Q4 φέρνει ακόμα μια πρωτιά, με τη συγκεκριμένη έκδοση να φέρνει την τεχνολογία φόρτισης μέσω δικτύου ηλεκτροδότησης στον κόσμο της Ιταλικής μάρκας. Κοινώς πρόκειται για την πρώτη Alfa Romeo με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για εκτεταμένο διάστημα. Μαζί με όλα αυτά κάνει την εμφάνισή του και ένα νέο σήμα που φιλοξενείται στα πίσω παράθυρα. Στο παραδοσιακό φίδι, το κεφάλι έχει αντικατασταθεί με πρίζα σούκο και τον κεραυνό που συμβολίζει την υψηλή τάση ρεύματος.

H Tonale Plug-in Hybrid Q4 εφοδιάζεται με ένα σύνολο τεχνολογίας αιχμής που προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα, με σεβασμό όμως την ίδια στιγμή στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μάρκας. Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Alfa Romeo βασίστηκαν σε μια σειρά αποκλειστικών στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν:

Έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1.3 λτ. με μέγιστη απόδοση 180 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και ειδική ισχύ 138 ίππων ανά λίτρο. Η ροπή του συγκεκριμένου συνόλου φτάνει τα 270 Nm στις μόλις 1.850σ.α.λ.

Έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 90kW (122,4 ίπποι) με ροπή 250 Nm.

Το κύκλωμα τάσης των 306V, το οποίο χάρη στην μπαταρία τεχνολογίας λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 15,5 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα με την απαραίτητη για τη λειτουργία του ενέργεια.

Ειδικότερα η μπαταρία έχει τη δυνατότητα παροχής ισχύος έως 100 kW, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες του ηλεκτροκινητήρα, ενώ παράλληλα διαθέτει δικό της κύκλωμα ψύξης για βέλτιστη απόδοση και αντοχή.

Το σύστημα τετρακίνησης Q4 που για πρώτη φορά συνεργάζεται με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης και εξασφαλίζει εντελώς αυτόματα και με άμεσο τρόπο τη διαχείριση της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Η ρύθμιση του συστήματος διαφοροποιείται με βάση και την επιλογή του οδηγού στο σύστημα παραμετροποίησης Alfa D.N.A.

Τα παραπάνω στοιχεία ενισχύουν περαιτέρω τα ήδη προηγμένα μηχανικά χαρακτηριστικά της Tonale, τα οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνουν ανεξάρτητη ανάρτηση και στους δύο άξονες (γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω), το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, αλλά και σύστημα πέδησης brake-by-wire. Παράλληλα, η τοποθέτηση της μπαταρίας συνολικού βάρους 125 κιλών στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν το ιδανικό ζύγισμα των μαζών του αυτοκινήτου, το οποίο στην Tonale Plug-in Hybrid Q4 προσεγγίζει το 50:50 ανάμεσα στους δύο άξονες, ενώ χαμηλότερο είναι και το κέντρο βάρους για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα. Τέλος, η μεγάλη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς βελτιώνει την ευελιξία του αυτοκινήτου, προσδίδοντάς του κατά περίπτωση χαρακτηριστικά αυτοκινήτων με μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Με το σύστημα Plug-in Hybrid Q4 να καλύπτει απόλυτα το δυναμικό προφίλ που απαιτεί το όνομα Alfa Romeo, το πρώτο μοντέλο της Ιταλικής μάρκας που έχει τη δυνατότητα φόρτισης μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης, προσφέρει παράλληλα αυτονομία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης που ξεπερνά τα 80 χλμ. (άνω των 600 χλμ. η συνολική αυτονομία), εκπομπές CO2 μόλις 26 γρ./χλμ., αλλά και δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγροτικό Land Cruiser με 12 χλμ. κυριολεκτικά σε φούσκα!
Αγροτικό Land Cruiser με 12 χλμ. κυριολεκτικά σε φούσκα! …
Εκθαμβωτικό Nissan Skyline R34 στο πιο σπάνιο χρώμα
Εκθαμβωτικό Nissan Skyline R34 στο πιο σπάνιο χρώμα
Έρευνα: Πίσω οι Ιάπωνες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Έρευνα: Πίσω οι Ιάπωνες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα …
Το Hyundai Santa Cruz σε ρόλο... Baywatch!
Το Hyundai Santa Cruz σε ρόλο... Baywatch!
Πωλείται η Ferrari Enzo του Fernando Alonso
Πωλείται η Ferrari Enzo του Fernando Alonso
Να γιατί δεν αφήνουμε μπουκάλια στο αυτοκίνητο
Να γιατί δεν αφήνουμε μπουκάλια στο αυτοκίνητο …
Εντός διετίας το πολυαναμενόμενο pick up της Kia
Εντός διετίας το πολυαναμενόμενο pick up της Kia
Pagani: «Πολύ βαριά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εμάς»
Pagani: «Πολύ βαριά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εμάς» …
Επένδυση «μαμούθ» και 15 νέα ηλεκτρικά Kia
Επένδυση «μαμούθ» και 15 νέα ηλεκτρικά Kia
Ήρθε το νέο Mazda2 σε τιμές που συμφέρουν
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πάτησαν Ελλάδα οι νέες BMW Σειρά 5 & i5 (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές των νέων Citroen C4 X και ë-C4 X
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το ηλεκτρικό Nissan Townstar Combi (+τιμή)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το νέο DS 3. Δείτε τις τιμές του
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου VW ID.3 στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Διαθέσιμο το αναβαθμισμένο Mazda MX-5
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ο τιμοκατάλογος του νέου VW Amarok
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ανανεωμένο Mazda CX-5 σε τιμή έκπληξη
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του νέου Volkswagen Amarok
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store