Νέο κόλπο «ξαφρίσματος» του αυτοκινήτου

Οι αετονύχηδες συνεχώς εφευρίσκουν και σκαρφίζονται νέους τρόπους και μεθόδους για να αρπάζουν τη λεία τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί στα θύματά τους. Αυτή τη φορά σκέφτηκαν πως να ληστέψουν τους ανυποψίαστους, οι οποίοι σταματούν στα πάρκινγκ των αυτοκινητόδρομων μέχρι να πεταχτούν για ένα καφέ, στην τουαλέτα ή για να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.

Δείτε ακόμα: Ποιο οικογενειακό αυτοκίνητο καίει λιγότερο από παπί;

Το κόλπο είναι πάρα πολύ απλό: Εντοπίζουν το αυτοκίνητο και παρακολουθούν τον οδηγό, αν πηγαίνει προς το μαγαζί που υπάρχει στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεφουσκώνουν ένα ελαστικό από το αυτοκίνητο. Ο οδηγός, ξαφνικά βλέπει ότι το λάστιχο είναι πλάκα και η πρώτη κίνηση που κάνει είναι να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ για να βρει τη ρεζέρβα ή το κιτ επισκευής ελαστικού. Αν είναι φορτωμένο το πορτ μπαγκάζ με πράγματα, τότε είναι ακόμα χειρότερα αφού θα χρειαστεί να ξεφορτώσει για να φτάσει στο χώρο της ρεζέρβας. Αν είναι μόνος του ο οδηγός για να αλλάξει το λάστιχο, θα αφήσει ανοιχτό το αυτοκίνητο και ίσως τα πράγματα παρατημένα στην άσφαλτο.

Δείτε ακόμα: Από πού προέρχεται το καμουφλάζ των πρωτοτύπων;

Έτσι λοιπόν, η λεία είναι πιο εύκολη, ενώ ακόμα μπορεί ο κλέφτης να ανοίξει μια πόρτα και να αρπάξει τσάντα, πορτοφόλι, κινητό και ότι είναι πιο εύκαιρο και να γίνει καπνός. Τέτοια συμβάντα έχουν καταγραφεί από την αστυνομία της Γαλλίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλες χώρες. Γι’αυτό αν τύχει και αντιληφθούμε ένα τέτοιο απότομο σκάσιμο του ελαστικού, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να έχουμε τα μάτια μας 14 για τυχόν ενδεχόμενο. Επίσης, όταν σταθμεύουμε σε πάρκινγκ αυτοκινητοδρόμου, εκτός από το ότι κλειδώνουμε το αυτοκίνητο, δεν αφήνουμε σε κοινή θέα αντικείμενα που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των ληστών.

Δείτε ακόμα: Τα καλύτερα και χειρότερα SUV σε αξιοπιστία

Get it on Google Play Download on the App Store