Νέο Lada Niva με εμφάνιση Toyota!

Τον περασμένο Ιούλιο, η Avtovaz ανακοίνωσε την επιστροφή του Niva με τα σήματα της Lada και όχι της Chevrolet. Να υπενθυμίσουμε ότι το το Niva (2123) είναι ένα προϊόν που ανέπτυξε η Avtovaz και η παραγωγή του ξεκίνησε το 2000 με την επωνυμία της Lada. Δύο χρόνια αργότερα, το μοντέλο δημιουργήθηκε με την επωνυμία Chevrolet, από την κοινοπραξία GM-Avtovaz.

Δείτε ακόμα: Κινητός τάφος το νέο Lada Granta van (+video)

Για το 2021 είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του ανανεωμένου Lada Niva, το οποίο όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο διαφέρει σημαντικά εξωτερικά από το υπάρχον Niva. Σε πολλούς πιθανώς το εμπρός άκρο του να θυμίζει Toyota, όπως είναι ο σχεδιασμός της μάσκας τύπου bull bar με το οβάλ σήμα της Lada στο κέντρο, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και η προστατευτική ποδιά χαμηλά στον προφυλακτήρα. Συγκριτικά με το υπάρχον Niva, το ανανεωμένο είναι με διαφορά πιο μοντέρνο, όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω, όπου ξεχωρίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας.

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες, ωστόσο το πιο λογικό σενάριο είναι να έχουν γίνει και εκεί αλλαγές και αναβαθμίσεις. Για τον κινητήρα, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει ο ίδιος των 1.7 λτ., με τη μετάδοση σε όλους τους τροχούς να γίνεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων. Το παλαιάς τεχνολογίας μηχανικό αυτό σύνολο ισχύος 80 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με ροπή 127 Nm στις 4.000 σ.α.λ. προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 10,2 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Καινούργια Lada Niva από 10.000 ευρώ

Πηγή φωτογραφιών: vk.com/avtovaznewsspb

Get it on Google Play Download on the App Store