Nissan: «Σίγουρα θα παρουσιάσουμε ηλεκτρικό GT-R»

Οδεύουμε ολοταχώς προς την αντικατάσταση του GT-R, δίχως αμφιβολία. Η Nissan καταργεί το κορυφαίο της μοντέλο από αγορά σε αγορά, ετοιμάζοντάς μας σιγά-σιγά για το R36. Πολλά έχουν ακουστεί για αυτό, όπως π.χ. ότι θα είναι υβριδικό. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, ένα είναι σίγουρο: πως κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί αμιγώς ηλεκτρικός «Godzilla»!

Ο COO της εταιρίας, Ashwani Gupta, έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν σε βρετανικά μέσα. Βασικά, δεν είπε κάτι που δεν περιμέναμε: «Δεν ξέρουμε πότε, αλλά σίγουρα θα παρουσιάσουμε ηλεκτρικό GT-R μια μέρα». Παρόλα αυτά, φροντίζει να κατευνάσει τα πνεύματα με το που σημαίνουν οι συναγερμοί των petrolheads: «Προς το παρόν, όμως, όσες προσομοιώσεις κι αν κάνουμε, δεν μπορούμε να βρούμε την απαραίτητη τεχνολογία για να περάσουμε το πνεύμα του Z και του GT-R σε ηλεκτρική πλατφόρμα. Στο φινάλε-φινάλε, αυτά τα δύο δεν είναι απλά αυτοκίνητα. Είναι η κουλτούρα μας».

Όπως αποκαλύπτει ο Gupta, ηλεκτρική εκδοχή ετοιμάζεται και για το Z Coupe. Επίσης άγνωστο πότε θα λανσαριστεί, εξίσου αναπόφευκτη εξέλιξη. Από τη στιγμή που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θέτουν ως καταληκτική ημερομηνία το 2030, αναφορικά με την ολοκληρωτική στροφή στην ηλεκτροκίνηση, μπορούμε να περιμένουμε πως τουλάχιστον μέχρι τότε, θα απολαμβάνουμε τα Z και GT-R με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Get it on Google Play Download on the App Store