Οδηγός Tesla επικηρύχθηκε από την αστυνομία!

Ένας ανεύθυνος οδηγός αποφάσισε να μιμηθεί τα άλματα των «Dukes of Hazzard» στο Λος Άντζελες, χρησιμοποιώντας Tesla Model S αντί για Dodge Charger. Το αποτέλεσμα; Προκάλεσε ζημιές χιλιάδων δολαρίων και ανάγκασε την αστυνομία στο να τον επικηρύξει!

Πριν λίγες ημέρες, μια παρέα νεαρών θέλησαν να τραβήξουν ένα εντυπωσιακό video για -τι άλλο;- τα social media. Η αδηφάγος ανάγκη για κλικς και αναγνώρισης μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, τους οδήγησε στο να επιχειρήσουν την αναπαράσταση των αλμάτων που έκανε ο «General Lee» (ή η πράσινη Ford Mustang του Steve McQueen, στο «Bullitt»). Ένα Model S του 2018 επιλέχθηκε ως τετράτροχος «κασκαντέρ» και μια διασταύρωση με έντονη υψομετρική διαφορά έγινε το «πεδίο βολής». Φυσικά ουδείς έλαβε υπόψη πως τέτοια εγχειρήματα γίνονται από επαγγελματίες, έπειτα από τη λήψη κατάλληλων μέτρων και τη διενέργεια υπολογισμών, ούτε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα αυτοκίνητα καταστρέφονται.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η απογείωση του ηλεκτρικού σεντάν, σε ένα ύψος που ξεπέρασε τα 4 μέτρα και μια απόσταση άνω των 20 μέτρων! Ο οδηγός του απλά πάτησε τέρμα το γκάζι και πέρασε από τη «ράμπα» με όσο το δυνατόν υψηλότερη ταχύτητα μπορούσε, δίχως να μπει στον κόπο να σκεφτεί τις συνέπειες. Φυσικά το Model S επ’ ουδενί δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοια εγχειρήματα, οπότε η απογείωσή του με 88 χλμ./ώρα δεν γινόταν να καταλήξει ευχάριστα. Το εμπρός μέρος «έσκασε» και έσπασε στην άσφαλτο, με την πρόσκρουση να καταστρέφει το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση. Είναι χαρακτηριστικό πως άνοιξαν όλοι οι αερόσακοι, δείγμα της σφοδρότητας με την οποία χτύπησε το Model S στην άσφαλτο.

Εν συνεχεία έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας φθορές και σε εκείνο. Οι πιτσιρικάδες εγκατέλειψαν το σημείο, αλλά και το αυτοκίνητο, το οποίο η αστυνομία αργότερα διαπίστωσε πως ήταν νοικιάρικο. Τώρα προσφέρει 1.000 δολάρια (910 ευρώ) για όποιον δώσει πληροφορίες, σχετικά με τον οδηγό που τα έκανε «λαμπόγυαλο» για τα likes και τα views.

Get it on Google Play Download on the App Store