«Οφσάιντ» τα Audi από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Μια από τις πιο μακροχρόνιες συνεργασίες αυτοκινητοβιομηχανίας – ποδοσφαιρικής ομάδας λαμβάνει τέλος, καθώς οι δρόμοι της Audi και της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίζουν έπειτα από σχεδόν 2 δεκαετίες.

Η χορηγία της γερμανικής εταιρίας στην 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε το 2003, όταν οι Μαδριλένοι είχαν στην τροπαιοθήκη τους 9 Τσάμπιονς Λιγκ. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η μυθική του κόντρα με τον Λιονέλ Μέσι και τη Μπαρτσελόνα, 3 σερί κατακτήσεις του κορυφαίου διασυλλογικού τροπαίου της Ευρώπης (από το 2015 μέχρι το 2018) και το φετινό, 14ο, ενδεχομένως ανέλπιστο τρόπαιο. Όλα αυτά τα χρόνια, οι αστέρες της Ρεάλ οδηγούσαν αυτοκίνητα της Audi. Από εδώ και πέρα, όμως, αλλάζουν γούστα – αλλά όχι χώρα προέλευσης.

Σύμφωνα με τη Marca οι «μερένχες» αφήνουν τη φίρμα από το Ίνγκολσταντ για χάρη της BMW, η οποία θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στο εσωτερικό του νέου «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», εμφανιζόμενη στις διαφημιστικές πινακίδες και τα μπάκετ καθίσματα των πάγκων. Εκτός της τυπικής χορηγίας, οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει για την από κοινού ανάπτυξη δράσεων βιωσιμότητας και χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Η BMW διατηρεί συνεργασία και με τη Μίλαν, την ίδια στιγμή που η Audi μένει μόνο με τη Μπάγερν Μονάχου, στην οποία εξάλλου είναι εκ των βασικών μετόχων.

Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ είχαν παραλάβει τα νέα τους Audi πέρσι τέτοιον καιρό, οπότε θα πρέπει να τα επιστρέψουν εντός του Ιουλίου και να διαλέξουν τα καινούργια μέσα από την γκάμα της BMW.

Get it on Google Play Download on the App Store