Οι Γάλλοι κάνουν «τανκ» το αγροτικό Dacia Duster

Το Duster είναι ένα από τα ικανότερα SUVs μακριά από την άσφαλτο και το ίδιο ισχύει για την αγροτική του εκδοχή, ίσως ακόμα περισσότερο. Παρόλα αυτά, εχθρός του καλού είναι το ακραίο, στην προκειμένη! Κι αυτό διότι δεν μιλάμε για μια απλή βελτίωση του pick up της Dacia, αλλά για μετατροπή του σχεδόν σε άρμα μάχης!

Η γαλλική εταιρία Garage 4×4 Balleydier αναλαμβάνει να κάνει το Duster Pick Up κυριολεκτικά ασταμάτητο, αντικαθιστώντας τους τροχούς με ερπύστριες! Βέβαια το έργο του 1.5οοάρη DCi γίνεται αρκετά πιο δύσκολο, καθώς οι 115 ίπποι και τα 260 Nm εκτός του ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ασύγκριτα μεγαλύτερη τριβή των εν λόγω εξαρτημάτων, έχουν να κινήσουν και σχεδόν 450 κιλά παραπάνω. Κάθε ερπύστρια ζυγίζει 111 κιλά, ανεβάζοντας το συνολικό «μπιλιετάκι» της ζυγαριάς στα 444 κιλά! Η τεράστια αύξηση της μη αυτοφερόμενης μάζας, αλλά και του ολικού βάρους, περιορίζουν την τελική ταχύτητα στα 60 χλμ./ώρα και επιβάλλουν ενισχύσεις στην ανάρτηση, τις πλήμνες, το σύστημα διεύθυνσης και τα διαφορικά, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της τετρακίνησης ή του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Το κιτ δεν προορίζεται για εκθεσιακούς ή σκοπούς επιδείξεων, καθώς οι Γάλλοι αναφέρουν πως υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που ζουν σε δύσβατες περιοχές και ζητούν αναβαθμίσεις του είδους σε αγροτικά αυτοκίνητα. Τις ανάγκες τους έρχεται να καλύψει το «αρματωμένο» Duster, αλλά όχι με το αζημίωτο. H μετατροπή κοστίζει σχεδόν 15.000 ευρώ (14.679 για την ακρίβεια), ενώ αν συνυπολογίσουμε τις 22.546 ευρώ που ξεκινά το Pick Up στη Ρουμανία, αγγίζουμε τις 38.000 ευρώ στο σύνολο!

Get it on Google Play Download on the App Store