Οι Γερμανοί «υποκλίθηκαν» στο Kia EV6!

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover Kia EV6, ψηφίστηκε ως «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «Premium» του θεσμού «German Car of the Year» awards (GCOTY). Μια σημαντική διάκριση που έρχεται τη στιγμή που το κορεατικό crossover συνεχίζει να κάνει το ντεμπούτο του σε όλη την Ευρώπη.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το EV6 κατάφερε να κερδίσει την κορυφαία διάκριση ανάμεσα σε διεκδικητές, όπως τα Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq iV και Mercedes-Benz C-Class. Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από 20 δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, αξιολόγησε όλα τα νέα μοντέλα με βασική τιμή μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ για να καθορίσει το νικητή της κατηγορίας.

Εκτός από τις τρεις κύριες κατηγορίες Compact (για οχήματα με τιμές κάτω των 25.000 ευρώ), Premium (για οχήματα με τιμή μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ) και Luxury (για οχήματα με τιμή άνω των 50.000 ευρώ), ο διαγωνισμός περιλάμβανε μια επιπλέον κατηγορία που ονομάζεται «New Energies». Η κατηγορία αυτή αντιπροσώπευε ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες ή υδρογόνο και στην οποία το Kia EV6, έλαβε τη δεύτερη θέση.

Το EV6 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Kia (BEV) που βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800V δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να φορτίσουν το αυτοκίνητο από 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά. Επιπλέον, το EV6 ξεχωρίζει για τους κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό για την κατηγορία, αλλά και για τα συστήματα τεχνολογίας υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας.

Η γκάμα του συγκεκριμένου μοντέλου διαθέτει δύο εκδόσεις με μπαταρίες 58 και 77,4 kWh. Η έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς (77,4 kWh) μπορεί να διανύσει έως και 528 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση στο συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ η τετρακίνητη που αποδίδει 605 Nm ροπής επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα μόλις. Το μοντέλο που χρησιμοποιεί την μπαταρία των 77,4 kWh συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 229 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ το AWD EV6 εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 325 ίππων.

Στα τέλη του 2022, αναμένεται να κυκλοφορήσει η κορυφαία έκδοση του EV6. Το «GT» θα αποδίδει 585 ίππους, ενώ ο χρόνος του για το 0- 100 χλμ./ώρα θα είναι μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store