Οι πρώτες τιμές του νέου κορυφαίου Nissan Qashqai

Με πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2007 που ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Nissan Qashqai και με 38.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα, το ιδιαίτερα δημοφιλές ιαπωνικό SUV, δίνει σε λίγο καιρό την σκυτάλη στο εντελώς νέο, 3ης γενιάς μοντέλο.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η Nissan έχει διατηρήσει τις κατευθυντήριες αρχές που οδήγησαν στην σύλληψη της ιδέας, στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενεών του Qashqai: κομψός σχεδιασμός, αναβαθμισμένο αμάξωμα και αποτελεσματικά κινητήρια σύνολα, σε συνδυασμό με αυξημένη ποιότητα και οδηγική εμπειρία από μια υψηλότερη κατηγορία. Όπως και με τις δύο προηγούμενες γενιές, ο σχεδιασμός για το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai προέρχεται από το European Design Studio της Nissan, στο Λονδίνο. Από πλευράς διαστάσεων, το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει μακρύνει κατά 20 χλστ. με το συνολικό μήκος να αυξάνεται κατά 35 χλστ. Το ύψος έχει μεγαλώσει οριακά (+25 χλστ.) και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 32 χλστ., αναβαθμίζοντας την παρουσία του μοντέλου στον δρόμο. Το νέο Qashqai έχει μήκος 4.425 χλστ., πλάτος 1.838 χλστ., ύψος 1.635 χλστ. και μεταξόνιο 2.666 χλστ.

Το νέο Qashqai είναι το πρώτο νέο μοντέλο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-C, η οποία αντιπροσωπεύει μια υπερσύγχρονη δομή και τεχνολογία στην αρχιτεκτονική αυτοκινήτων. Χάρη στις προηγμένες τεχνικές κατασκευής, το νέο αμάξωμα είναι ελαφρύτερο κατά 60 κιλά και 41% πιο άκαμπτο από το απερχόμενο μοντέλο. Όσον αφορά τους κινητήρες, αρχικά θα είναι διαθέσιμο με τον 1.3 DiG-T Mild Hybrid σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 140 και 158 ίππους. Αργότερα θα προσφερθεί και με το προηγμένης τεχνολογίας υβριδικό σύνολο E-Power συνδυαστικής ισχύος 190 ίππων.

Στην κορυφή της γκάμας του νέου Qashqai θα τοποθετηθεί η ειδική έκδοση Premiere Edition, για την οποία ανακοινώθηκαν οι πρώτες τιμές σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα στη Γερμανία το νέο Nissan Qashqai Premiere Edition κοστίζει από 35.440 ευρώ το 1.3 DIG-T 140 PS και από 38.830 ευρώ το 1.3 DIG-T 158 PS. Στη Γαλλία είναι ακριβότερο και οι τιμές του είναι στις 36.240 ευρώ και 39.340 ευρώ αντίστοιχα.

Στον εξοπλισμό του Qashqai Premiere Edition περιλαμβάνονται τα πάντα: 7 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας στην όπισθεν, περιμετρικό σύστημα συναγερμού, αναγνώριση οδικών σημάτων, υποβοήθηση τυφλών σημείων, head-up display 10,8 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, θερμαινόμενο παρμπρίζ, φώτα LED, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, διζωνικός κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 9 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, περιμετρική κάμερα 360 μοιρών και πάρα πολλά ακόμα. Φυσικά, θα προσφέρεται και σε πιο οικονομικές εκδόσεις με ανταγωνιστικές τιμές, όπως ισχύει και για το υπάρχον Qashqai, το οποίο ξεκινά από τις 22.390 ευρώ. Εν αναμονή λοιπόν για το νέο Qashqai, που θα λανσαριστεί στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου.

Get it on Google Play Download on the App Store