Οι Τop10 κακές συνήθειες του Ελληνάρα οδηγού

Τα στραβά και ανάποδα που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι αμέτρητα. Πολλά από αυτά προκαλούν εκνευρισμό και αιτία για πρόκληση ατυχήματος, λόγω απροσεξίας ή κακών συνηθειών.

Δείτε ακόμα: Τι είναι η κρύα εκκίνηση του κινητήρα;

Ίσως θα ήταν καλύτερη η κατάσταση αν από το σχολείο μάθαιναν τα παιδιά τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και όχι να αντιγράφουν την όποια λανθασμένη κίνηση βλέπουν από τους γονείς τους. Όταν για παράδειγμα ένα παιδί δεν βλέπει τον γονιό του να φοράει ζώνη ασφαλείας, να πετάει σκουπίδια στους δρόμους και να βρίζει, τότε είναι πολύ πιθανό και αυτό να κάνει τα ίδια όταν πιάσει στα χέρια του τιμόνι.

Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι «Ελληνάρες» οδηγοί, κάθε ηλικίας και φύλου. Ας δούμε παρακάτω τα 10 χαρακτηριστικά που τους διακρίνουν, αν και εσείς θα συμφωνήσετε ότι είναι τουλάχιστον άλλα τόσα.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη σφήνα στο φανάρι;

1. Μπαίνει σφήνα μπροστά στο φανάρι: Κλασική κακή συνήθεια του Ελληνάρα οδηγού, ο οποίος δεν κάθεται στην ουρά και υπομονετικά όπως οφείλει πίσω από τους άλλους οδηγούς, αλλά σφηνώνει μπροστά, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

2. Πετάει σκουπίδια στο δρόμο: Νομίζει ότι ο δρόμος είναι μια απέραντη χωματερή και πετάει ποτήρια, μπουκάλια, αποτσίγαρα και κάθε λογής σκουπίδια έξω από το αυτοκίνητό του, μολύνοντας το περιβάλλον.

3. Μπαίνει ανάποδα σε μονόδρομο: Σε πόσους δεν έχει τύχει να συναντούν μπροστά τους σε μονόδρομο άλλο αυτοκίνητο να έχει μπει αντίθετα και ο οδηγός του, όχι μόνο να μη ζητάει συγγνώμη, αλλά να ζητάει και τα ρέστα.

Δείτε ακόμα: Γιατί πρέπει να αλλάζονται τα ελαστικά εμπρός – πίσω;

4. Οδηγεί αργά στην αριστερή λωρίδα: Όλος ο δρόμος είναι δικός του. Αριστερή λωρίδα χωρίς κίνηση, φορτωμένος και ο Ελληνάρας να πηγαίνει εκνευριστικά αργά, πολύ πιο κάτω από τα προβλεπόμενα όρια. Αν δε οδηγεί και ακριβό αυτοκίνητο, τότε δεν κάνει δεξιά με τίποτα!

5. Δεν ανάβει ποτέ φλας: Επίσης πολύ κακή, έως και επικίνδυνη συνήθεια, αφού αυτός που δεν ανάβει φλας, το πιθανότερο είναι να φρενάρει ξαφνικά για να στρίψει, ενώ ο οδηγός που ακολουθεί θα πλακωθεί στα φρένα ή ενδέχεται να μην προλάβει να φρενάρει.

6. Παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο και σε ράμπες: Τα πεζοδρόμια δεν είναι για τους πεζούς, αλλά για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, ενώ οι ράμπες είναι διακοσμητικές, για τον Ελληνάρα οδηγό. Δεν υπολογίζει τίποτα, αρκεί να παρκάρει το αυτοκίνητο όπου τον βολεύει καλύτερα.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το πρόστιμο για χρήση κινητού στην οδήγηση;

7. Δεν φοράει ζώνη ασφαλείας: Εννοείται ότι για τον Ελληνάρα οδηγό η ζώνη ασφαλείας είναι ένα άχρηστο… αξεσουάρ του αυτοκινήτου, αφού σε αυτόν δεν θα συμβεί ποτέ ατύχημα. Άλλωστε θα βάλει δύναμη στα χέρια του και δεν θα χτυπήσει το κεφάλι του στο τιμόνι. Για να μην τον ενοχλεί μάλιστα ο βομβητής, περνάει και δένει την ζώνη πίσω από το κάθισμα ή και μπροστά.

8. Μιλάει στο κινητό τηλέφωνο: Στο αυτί του είναι κολλημένο για ώρες το κινητό τηλέφωνο, ενώ παράλληλα ανταλλάσσει μηνύματα, μπαίνει στο facebook και χαζεύει στο internet. Αδιαφορεί πλήρως για τα ζιγκ-ζαγκ που κάνει στο δρόμο αφού δεν μπορεί να κρατήσει σταθερή πορεία, ενώ οι άλλοι οδηγοί προσπαθούν να τον αποφύγουν.

9. Περνάει με βαθύ… κόκκινο φανάρι: Θεωρεί κορόιδα όσους φρενάρουν όταν βλέπουν να ανάβει πορτοκαλί φανάρι και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένει και περνάει κόκκινο φανάρι. Αν του κορνάρει κανείς από το άλλο ρεύμα που έχει ξεκινήσει με πράσινο, τότε τον «ψέλνει» κιόλας.

Δείτε ακόμα: Πως χαλάνε γρήγορα ταχύτητες και δίσκος πλατό

10. Είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου: Δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση, ότι σαν αυτόν δεν υπάρχει κανείς άλλος καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Κάνει ότι του κατέβει, δεν υπολογίζει κανέναν, ξέρει τα πάντα και όλοι οι άλλοι οδηγοί είναι άχρηστοι.

Get it on Google Play Download on the App Store