Ολοκαίνουργια Mustang του ’93 έχει ακόμα τις ζελατίνες

Μια Ford Mustang του 1993 δεν πρόλαβε καν να βγάλει τις ζελατίνες από τα καθίσματα, πριν κλειστεί στο γκαράζ και παραμείνει εκεί για σχεδόν 30 χρόνια! Και δεν μιλάμε για απλή έκδοση, αλλά για την κορυφαία SVT Cobra.

Η Cobra θεωρείται ως η καλύτερη έκδοση της 3ης γενιάς Mustang, που γενικότερα δεν αποσπά τις καλύτερες κριτικές μεταξύ των 6 του pony car. Η SVT αποτέλεσε την εξαίρεση, ούσα παράλληλα η ισχυρότερη όλων. Ο 5.0λιτρος V8 απέδιδε 235 ίππους και 380 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε περίπου 6,5 δλ. και τελική 230 χλμ./ώρα, συνοδεία της ανάλογης εμφάνισης. Οι 17άρες ζάντες, τα ελαστικά 245/45 και το αεροδυναμικό πακέτο, με την αεροτομή σε ρόλο πρωταγωνίστριας, χάριζαν στην κορυφαία Mustang εμφάνιση που ζήλευαν όχι μόνο οι υπόλοιπες εκδόσεις, αλλά και τα περισσότερα ανταγωνιστικά muscle cars.

H παραγωγή της SVT Cobra MK3 περιορίστηκε στις 4.993 μονάδες και σήμερα, αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης δεν γνωρίζουμε αν περίμενε τέτοια εξέλιξη, αλλά λογικά όλο και κάποια υποψία θα είχε. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι την αγόρασε και αμέσως, την κλείδωσε στο γκαράζ. Τα 35 μίλια (56 χλμ.) που αναγράφει το κοντέρ αφορούν την απόσταση από την αντιπροσωπεία μέχρι το σπίτι του. Αυτή είναι όλη κι όλη η διαδρομή που έχει κάνει το αυτοκίνητο, το οποίο διατηρεί ακόμα τις ζελατίνες στα καθίσματα, το τιμόνι και το πάτωμα!

Το Teal Metallic Clearcoat δεν έχει ίχνος θαμπάδας ή γρατζουνιάς, ενώ τα ελαστικά Goodyear Eagle παραμένουν τα πρώτης τοποθέτησης. Άσχετα αν ο ιδιοκτήτης το είχε σκοπό πριν 29 χρόνια ή όχι, η υπ’ αριθμόν 2.858 Mustang SVT Cobra MK3 του απέφερε ένα πολύ σεβαστό εισόδημα μέσα από την πώλησή της: σχεδόν 100.000 δολάρια (94.000 ή 89.899 ευρώ) χρειάστηκαν για να την αποχωριστεί!

Get it on Google Play Download on the App Store