Ολοκαίνουργια Toyota Camry σαπίζουν σε δάσος

Το Camry έχει πάρει και επισήμως τη θέση του Avensis στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα είναι άγνωστο πότε κι αν έρθει, όμως σε πολλές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου διατίθεται ήδη. Σε μερικές δε, όπως αυτή της Ρωσίας, λειτουργεί και ως αυτοκίνητα μεταφοράς αξιωματούχων.

Η ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ιαπωνικό μεσαίο ως κρατικό αυτοκίνητο. Πριν λίγους μήνες, αγόρασε 56 ολοκαίνουργια μοντέλα προκειμένου να αντικαταστήσει τα προηγούμενα Camry, καθώς η Ρωσία ήταν να φιλοξενήσει δυο συνόδους: την SCO (Shangai Cooperation Organisation, μια Ευρασιατική πολιτικο-οικονομική συμμαχία μεταξύ Κίνας, Ινδίας, Πακιστάν, Ρωσίας, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν) και την BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική). Τα καινούργια Camry θα αναλάμβαναν τις μετακινήσεις των διπλωματών, όμως τα πρόλαβε ο κορωνοϊός.

Διαβάστε επίσης: Θα αγοράζατε με 40.000 ευρώ το Toyota Camry;

Η πανδημία ματαίωσε αμφότερες τις Συνάξεις, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα της Toyota να καταστούν -αν και με τις ζελατίνες- περιττά! Η αγορά των 56 Camry κόστισε 120 εκατ. ρούβλια (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι επιλέχθηκε η πλούσια έκδοση Elegance. Το κόστος για κάθε ένα τοποθετείται στα 2,1 εκατ. ρούβλια (λίγο πάνω από τις 26.000 ευρώ), τη στιγμή που η βασική Standard στοιχίζει 1.690.000 (μόλις 14.595 ευρώ). Το ύφος και η περίσταση βέβαια, δικαιολογούν την προτίμηση στην κορυφαία έκδοση. Αυτό που δεν δικαιολογείται, είναι ότι 25 από αυτά έχουν μείνει να παρακμάζουν σε ένα δάσος, στο Τσελιαμπίνσκ.

Εκπρόσωποι του Κρεμλίνου είχαν δηλώσει πως τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνταν από άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα όμως, και τις φωτογραφίες που βλέπουμε, σχεδόν τα μισά στέκουν άχρηστα ανάμεσα σε δέντρα. Τα υπόλοιπα 31 βρίσκονται κλειδωμένα σε γκαράζ, όπου μαζεύουν σκόνη εξίσου αχρησιμοποίητα!

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το νέο Toyota Camry TRD των 301 ίππων;

Να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό συναντάμε τον 2.5άρη ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο των 181 ίππων και 231 Nm ροπής, συνδυαζόμενο αποκλειστικά με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και στέλνοντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα, με την μέση τιμή της κατανάλωσης να τοποθετείται στα 8,8 λίτρα/100 χλμ. Αρκεί το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται…

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε αγωνιστική Toyota Supra μετά από 20 χρόνια!

Get it on Google Play Download on the App Store