Παγωμένο ρεκόρ 298 χλμ./ώρα η Lamborghini Urus

Όταν η Lamborghini εξέλισσε την Urus, σκοπός της δεν ήταν μόνο η δημιουργία του ταχύτερου SUV στον κόσμο. Οι Ιταλοί ήθελαν ένα αυτοκίνητο που να αποδίδει σαν Lamborghini, σε κάθε έδαφος. Το ρεκόρ που έκανε στον πάγο, μπορούμε να πούμε πως τους δικαιώνει.

To υπερ-SUV από τη Sant’Agata ταξίδεψε μέχρι τη Ρωσία και τη λίμνη Baikal, προκειμένου να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Days of Speed. Ένα ετήσιο event αφιερωμένο στις προσπάθειες για ρεκόρ ταχύτητας, στον πάγο. H Urus εξαπέλυσε τους 650 ίππους και τα 850 Nm του 4.0 V8 twinturbo, στην παγωμένη επιφάνεια της μεγαλύτερης και βαθύτερης λίμνης γλυκού νερού στον κόσμο. Και ανάγκασε τα ραντάρ να γράψουν 298 χλμ./ώρα, θέτοντας ρεκόρ όλων των εποχών για αυτοκίνητο παραγωγής σε αυτές τις συνθήκες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, η Urus έφτασε μέχρι τα 302 χλμ./ώρα!

Αξιωματούχοι της FIA και RAF (Russian Automobile Federation) ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της επίδοσης, με τα επίσημα δεδομένα να δημοσιοποιούνται τον Απρίλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα άλλο αυτοκίνητο του VW Group, παρεμφερών προδιαγραφών με την Urus, είχε καταγράψει ταχύτητα 335,7 χλμ./ώρα το 2013! Ένα Audi RS 6 είχε πετύχει το αδιανόητο πέρασμα, στη Φινλανδία, όμως δεν επικυρώθηκε ποτέ.

Get it on Google Play Download on the App Store