«Παίρνει μπρος» η Lancia και εκτός Ιταλίας

Από τότε που το group PSA συγχωνεύτηκε με το FCA, δημιουργώντας τη σημερινή Stellantis, οι φήμες και τα δημοσιεύματα σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την Lancia, πάνε κι έρχονται. Σήμερα, η ιστορική ιταλική μάρκα είναι γνωστό στους περισσότερους, ότι παράγει μόνο ένα μοντέλο. Το πασίγνωστο Yspilon, που ωστόσο κυκλοφορεί μόνο στην Ιταλία.

Τα καλά και φυσικά επίσημα νέα πια, προέκυψαν από τα χείλη του CEO της Lancia, Luca Napolitano. Η εταιρεία θα επιστρέψει στις αγορές όλου του κόσμου, σε λιγότερο από τρία χρόνια. Από το 2024 και μετά πρόκειται να παρουσιαστούν, κατά τα λεγόμενα των υπευθύνων, τουλάχιστον τρία νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της νέας γενιάς του Ypsilon, το οποίο παράγεται από το 2011.

Το μικρό μοντέλο θα διατίθεται οπωσδήποτε και σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, ενώ επιβεβαιώθηκε και η επιστροφή της Delta, από το 2026 και μετά όμως. Εκτός των άλλων, είναι επίσης σίγουρο ότι θα υπάρξει και ένα crossover. Η εξαγωγή των αυτοκινήτων Lancia έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία το 2024. Ένα χρόνο αργότερα θα λανσαριστούν και στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι άνθρωποί της σκοπεύουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα που θα ανήκουν ή θα πλησιάζουν την κατηγορία premium, όπως δηλαδή συνέβαινε και στο παρελθόν. Θα διακρίνονται για την κομψότητά τους, την πολυτέλεια και τη φινέτσα τους γενικότερα.

Ο μελλοντικός στόχος για το 2026 και μετά, είναι η Lancia να ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και μάλιστα θα «κυνηγήσει» το κοινό που ενδιαφέρεται για μάρκες όπως η Tesla, η Volvo και η Mercedes-Benz EQ. Σύμφωνα με τον Napolitano, όσοι οδηγοί επιθυμούν να αποκτήσουν κάτι διαφορετικό με «μπόλικη» σύγχρονη τεχνολογία, είναι βέβαιο ότι θα βρουν τα νέα μοντέλα της Lancia, άκρως ελκυστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store