Πάνω από 200 άλογα για το πρώτο ηλεκτρικό Abarth

Το μέλλον του Fiat 500 είναι ηλεκτρικό, παρότι το κλασικό βενζινοκίνητο βρίσκεται ακόμα στην αγορά. Το 500e διάγει ήδη πολύ καλή εμπορική πορεία, ωστόσο οι κορυφαίες εκδόσεις Abarth διατηρούν το προνόμιο της αμόλυβδης. Το «σκορπιό», πάντως, θα τον φορέσει και το EV – και μάλιστα, στην ισχυρότερη μορφή που θα έχουμε δει «500αράκι».

Η πρώτη φωτογραφία του πρώτου ηλεκτρικού Abarth ήρθε στη δημοσιότητα, μέσω του ROAD Car, δείχνοντας ένα αγριεμένο εμπρός μέρος στο 500e, που φιλοξενεί κυψελοειδείς αεραγωγούς (ψεύτικους λογικά) στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Το «Abarth» δεσπόζει στο κέντρο της μάσκας, με το σήμα ακριβώς από πάνω και το φουσκωμένο μοτίβο του εμπρός μέρους να κάνει την έξτρα διαφορά, σε σχέση με το απλό 500e.

Κάτω από το λαχανί αμάξωμα είναι που κρύβονται τα ακόμα πιο ωραία, καθώς τα Abarth 595e/695e φημολογείται πως θα ξεκινoύν από τα 170 άλογα (για τη βασική έκδοση 595e) και θα ξεπερνούν τα 200 (στην κορυφαία 695e)! Την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα θα αναλάβει η μεγαλύτερη διαθέσιμη μπαταρία στη γκάμα του 500e, η οποία αριθμεί 42,7 kWh χωρητικότητας και χαρίζει μέγιστη μικτή αυτονομία 330 χλμ. στο 500e των 118 ίππων (έως 460 χλμ. σε αστικό κύκλο). Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις και τα ηλεκτρικά Abarth κυμανθούν σε τέτοια επίπεδα ισχύος, αναμενόμενα θα είναι και μικρότερη η αυτονομία. Μέχρι το τέλος του έτους, το πολύ στις αρχές του επόμενου, θα ξέρουμε καθότι για τότε είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο του.

Get it on Google Play Download on the App Store