«Παράνομο» Subaru Impreza STI 22B ψάχνει εξυγίανση

Impreza STI έχουν υπάρξει πολλά και ξεχωριστά. Ωστόσο, μόνο το 22B μπορεί να υπερηφανεύεται πως διατηρεί τη μεγαλύτερη συγγένεια με τα αγωνιστικά της Subaru στο WRC. Για αυτό και σήμερα γίνεται πανικός όποτε κάποιο βγαίνει στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιο «παράνομο» δείγμα.

Αυτό που βλέπουμε βρίσκεται στην Αυστραλία και προέρχεται από πρόσφατη κατάσχεση της αστυνομίας. Η αναφορά δεν δίνει λεπτομέρειες, περιοριζόμενη στην περιγραφή πως «το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως αποτέλεσμα ερευνών για έκνομες και εγκληματικές ενέργειες». Βάσει ποιων εγκλημάτων βρέθηκε το εν λόγω 22B στη μάντρα των οργάνων της τάξης, άγνωστο. Παρόλα αυτά, κανείς δεν του αρνείται το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.

Το «Scoobie» βγήκε από την παρανομία και διατίθεται κανονικά προς πώληση, με το υψηλότερο ποσό της δημοπρασίας να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στις 190.250 δολάρια Αυστραλίας (167.634 ευρώ). Χιλιόμετρα δεν αναφέρονται, όμως από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το δίθυρο STI έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση. Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 132 από τα 400 22B που κατασκευάστηκαν το 1998, με αφορμή την κατάκτηση τριών διαδοχικών τίτλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από τη Subaru, η οποία εκείνη τη χρονιά γιόρταζε και τα τεσσαρακοστά της γενέθλια.

Καρδιά ενός εκ των σπανιότερων και πιο ποθητών rally replicas, ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος boxer των 2.2 λίτρων. Ο EJ22G απέδιδε 280 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 363 Nm στις 3.200 σ.α.λ., με τον κόφτη να βρίσκεται πολύ πιο πάνω, στις 7.900 σ.α.λ. Το σφιχτά κλιμακωμένο 5άρι χειροκίνητο και το σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κεντρικό διαφορικό, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκτοξεύσουν τα 1.270 κιλά του 22B STI στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,8 δλ., με την τελική να ξεπερνά τα 240 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store