Πάτησε στην Ευρώπη το 5θυρο Suzuki Jimny

Το δημοφιλές σκληροτράχηλο εκτός δρόμου μοντέλο της Suzuki, το Jimny, το γνωρίζουμε χρόνια τώρα με το μικρό σε διαστάσεις 3θυρο αμάξωμα. Ωστόσο, πλέον φαίνεται ότι για πρώτη φορά θα αποκτήσει δύο ακόμα πόρτες και μεγαλύτερο πίσω άκρο, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές.

Σήμερα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του 5θυρου Jimny με βαρύ καμουφλάζ, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ακούγονταν εδώ και καιρό. Επίσης, αναμένεται να μη διαφέρει πολύ εξωτερικά από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που βλέπετε. Παρά το καμουφλάζ του μεγαλύτερου Jimny που πιάστηκε να δοκιμάζεται σε δρόμους της Ευρώπης, διακρίνονται τα χωρίσματα των πίσω θυρών, ενώ η ρεζέρβα θα βρίσκεται εξωτερικά, στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ, η οποία θα ανοίγει με φορά προς τα δεξιά. Το μεταξόνιο θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο και λέγεται ότι θα έχει μήκος 2.550 χλστ., δηλαδή 300 χλστ. μακρύτερο από του 3θυρου Jimny. Το συνολικό του μήκος θα φτάνει τα 3.850 χλστ., που σημαίνει ότι και πάλι θα είναι πολύ μικρότερο από τα B-SUV.

Φυσικά θα διατηρήσει το πλαίσιο τύπου σκάλας μαζί με τους άκαμπτους άξονες στις αναρτήσεις, για μεγάλες διαδρομές και ανθεκτικό off roading. Τώρα για τον κινητήρα, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί υβριδικό σύστημα, έτσι ώστε να έχει μειωμένους ρύπους και χαμηλότερη κατανάλωση. Αντί του υπάρχοντος 1.500άρη των 102 ίππων, φημολογείται ότι θα τροφοδοτείται με τον γνωστό 1.4 Boosterjet 48V Hybrid.

Όσο για την παρουσίαση του 5θυρου Jimny, αναμένεται κάποια στιγμή στα τέλη του 2022 ή το πιθανότερο αρχές του 2023. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς και πάλι θα είναι το μόνο στο «είδος» του, ενώ θα λύσει το βασικό πρόβλημα των χώρων.

Νέα ενημέρωση: Κατόπιν σημερινής επικοινωνίας (07/07) με την Ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki, ενημερωθήκαμε ότι δεν θα κυκλοφορήσει 5θυρο Jimny.

Get it on Google Play Download on the App Store