«Πένα» Nissan Sunny του 1987 έτοιμο για ιστορικό

Το οικογενειακό αυτοκίνητο που μεσουράνησε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές του 1990, δεν ήταν άλλο από το πολυαγαπημένο Nissan Sunny. Το γεγονός παράλληλα ότι παράγονταν από την ΤΕΟΚΑΡ στο Βόλο, έκανε τους Έλληνες να το νιώθουν σαν «δικό» τους αυτοκίνητο.

Πλέον τα Sunny N13 που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι απειροελάχιστα και στην πλειοψηφία τους ταλαιπωρημένα, δεδομένου ότι έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από πάνω τους. Με καλό ψάξιμο σε αγγελίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, μπορεί να βρεθούν κάποια καλά μετρημένα στα δάκτυλα. Ένα τέτοιο Sunny που φαίνεται να είναι πολύ καλά διατηρημένο, είναι το εικονιζόμενο από ιδιώτη, ταξινομημένο το Νοέμβριο του 1987 και με 55.448 χλμ. στο κοντέρ του.

Όπως αναφέρεται στην αγγελία, δεν έχει καθόλου σκουριές, είναι πλήρως εργοστασιακό και τα χιλιόμετρα πιστοποιούνται από το βιβλίο service. Επίσης, έχει περαστεί με γυαλιστικό και έχουν αλλαχτεί κάποια αναλώσιμα, όπως καταλύτης, φίλτρο αέρα, μπουζί, ιμάντας και μπαταρία. Το 2020 αλλάχτηκαν τα δισκόφρενα, το υγρό φρένων και το φίλτρο βενζίνης, το 2021 αντικαταστάθηκε το λάδι μαζί με το φίλτρο στα 55.204 χλμ.. Φέτος έγιναν κάποιες ακόμα εργασίες συντήρησης. Το 5θυρο αυτό Sunny SLX (Cherry στην Ελλάδα), τροφοδοτείται με τον 1.600άρη κινητήρα των 73 ίππων και 129 Nm ροπής.

Όσον αφορά την τιμή του, ο κάτοχός του ζητά το ποσό των 3.490 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store