«Πετάει» στις πωλήσεις το Lada Niva

Το αυτοκίνητο που φαίνεται να αγνοεί τις επιταγές του χρόνου, απέκτησε πέρσι εκσυγχρονισμένο«αδελφάκι». Όσο καλό κι αν είναι το Niva Travel όμως, το αυθεντικό και θρυλικό (το λέει και το όνομα) δεν πρόκειται να το φτάσει.

Ούτε στις πωλήσεις, από ό,τι φαίνεται, δεδομένης της τεράστιας ζήτησης που απολαμβάνει το Legend στην εγχώρια αγορά. Οι παραγγελίες «πέφτουν» με τέτοιο ρυθμό, ώστε η AvtoVAZ αναγκάστηκε να προσθέσει επιπλέον βάρδια τα Σάββατα για να ανταποκριθεί! Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, η αύξηση της παραγωγής αρχικά είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο, όμως αν δεν πέσει η ζήτηση για το Niva Legend (δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο) τότε θα συνεχιστεί. Στη Ρωσία, πωλείται σε περισσότερες από 10 παραλλαγές εκδόσεων και αμαξωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών επαγγελματικών. Επιπλέον, προσφέρεται με το πακέτο Comfort, το οποίο διαθέτει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, συναγερμό, ηχοσύστημα με υποδοχές USB και AUX, για σύνδεση με τα κινητά τηλέφωνα.

Οι τιμές του στη Ρωσία είναι εντυπωσιακά χαμηλές, εξ ου και ο χαμός στις πωλήσεις. Το Niva Legend ξεκινά από τα 529.110 ρούβλια και φτάνει μέχρι τα 605.610, δίνοντας μια ισοτομία 5.840 έως 6.680 ευρώ! Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός παλαίμαχος 4κύλινδρος, 8βάλβιδος 1.700άρης των 84 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και 129 Nm στις 4.000 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 17,0 δλ., η τελική ταχύτητα 142 χλμ./ώρα και μεικτή κατανάλωση 9,9 λτ./100 χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store