Πεζοναύτης έκλεψε και τράκαρε νέο Civic Type R (+video)

Ένας Αμερικανός πεζοναύτης είχε τέτοια κάψα να οδηγήσει το νέο Civic Type R, ώστε έφτασε στο σημείο να το κλέψει. Όχι μόνο αυτό, όμως, καθώς λίγο αργότερα το τράκαρε.

Το ντροπιαστικό -από όλες τις απόψεις- περιστατικό για τον αμερικανικό στρατό περιστατικό σημειώθηκε στην Ιαπωνία, όπου οι Η.Π.Α. διατηρούν βάσεις από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας πεζοναύτης που υπηρετεί στην αεροπορική βάση του Iwakuni συνελήφθη από κάμερες παρακολούθησης, να κλέβει ένα ολοκαίνουργιο «Τάπερ» από αντιπροσωπεία της Honda. Όπως δείχνουν τα πλάνα, ο Αμερικανός εμφανίστηκε στο κατάστημα και έκανε βόλτες τάχα αμέριμνος. Στη συνέχεια δεν κράτησε καν τα προσχήματα, σπάζοντας τη τζαμαρία, μπαίνοντας μέσα και παίρνοντας τα κλειδιά για το λευκό Type R που ήταν στο πάρκινγκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV Asahi το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί πριν λίγο καιρό, έναντι 5,4 εκατ. γεν (37.155 ευρώ), και βρισκόταν στην αντιπροσωπεία για εργασίες συντήρησης. Πάντα κατά τις αναφορές των Ιαπώνων, μετά την περιπέτειά του με τον Αμερικανό πεζοναύτη, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο καιρό στο συνεργείο. Ο κλέφτης (κι ο ψεύτης) τον πρώτο χρόνο χαίρονται, εν προκειμένω τα πρώτα χιλιόμετρα. Λίγο μετά την κλοπή του hot hatch, ο πεζοναύτης τράκαρε με άλλο όχημα κοντά στην αεροπορική βάση (κατά πάσα πιθανότητα λόγω υπερβολικής ταχύτητας) και έφυγε κιόλας από το σημείο.

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν άργησαν να τον εντοπίσουν, αλλά η σύλληψή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν, λόγω γραφειοκρατικών και διπλωματικών διαδικασιών. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, οι Αμερικανοί, ο δράστης βρίσκεται πλέον υπό κράτηση. Ο εκπρόσωπος της βάσης, συνταγματάρχης Gerard Farao, δήλωσε: «Περιμένουμε από τα μέλη των υπηρεσιών μας να δείχνουν σεβασμό στην κοινότητα που αποκαλούμε σπίτι. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλες τις κατηγορίες και διατηρούμε όλα τα μέλη σε υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού».

Get it on Google Play Download on the App Store