Ποια χρώματα αυτοκινήτων κρατάνε αξία

Σίγουρα το τι χρώμα θα διαλέξουμε το αυτοκίνητό μας είναι θέμα γούστου πρώτα και πάνω από όλα. Όμως αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται και λίγο πιο σύνθετα και δεν έχουν στο μυαλό τους μόνο την εμφάνιση αλλά και την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου που θα αγοράσουν και επιλέγουν ένα χρώμα «ασφαλές» ώστε να φύγει πιο γρήγορα όταν θα βάλουν την αγγελία. Ποια είναι όμως τα χρώματα αυτά που κρατάνε περισσότερο την αξία ενός αυτοκινήτου και ποια το απαξιώνουν πιο γρήγορα;

Δείτε ακόμη: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αντηλιακές μεμβράνες

Την απάντηση έρχεται να μας την δώσει ο διαδικτυακός τόπος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων iseecars.com, ο οποίος εκπόνησε μία μελέτη έπειτα από προσεκτική παρατήρηση 2.100.000 αυτοκινήτων και της αξίας αυτών, από το 2014 έως και σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, το κίτρινο χρώμα είναι και αυτό που κρατά περισσότερο την αξία ενός αυτοκινήτου, καθώς τα αυτοκίνητα αυτού του χρώματος απαξιώθηκαν κατά 18,5% λιγότερο από τον μέσο όρο. Ακολουθεί το πορτοκαλί, το πράσινο, το λευκό και το κόκκινο. Αυτά είναι και τα μόνα χρώματα που είναι πάνω από το μέσο όρο, όσον αφορά στον ρυθμό απαξίωσής τους.

Διαβάστε επίσης: Έτσι δουλεύει το τούρμπο (+video)

Από την άλλη αν δεν θέλετε να απαξιωθεί πιο έντονα το αυτοκίνητό σας μην επιλέξετε σε καμία περίπτωση χρυσό, ροζ, μπεζ. Εδώ μπορείτε να δείτε και την σχετική λίστα με όλα τα χρώματα και τα ποσοστά απαξίωσης των αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store