Πινακίδες Ρωσίας για τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας!

Οι Ρώσοι δεν δείχνουν καμία διάθεση τερματισμού των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ούτε απόσυρσης των στρατευμάτων τους από τη γειτονική χώρα. Κάτι που υπερτονίζεται από το γεγονός πως ετοιμάζουν νέες πινακίδες κυκλοφορίας, για τα αυτοκίνητα στις υπό κατάληψη περιοχές!

Σύμφωνα με τη Roadpol (κάτι σαν τροχαία Europol), η Ρωσία έχει αρχίσει να εκδίδει δικές της πινακίδες για τη Χερσώνα, το Ντομπάς, το Ντόνετσκ, το Λουγκάνσκ, τη Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και άλλες περιοχές της νότιας Ουκρανίας. Όπως αναφέρει ο επιθεωρητής Floris De Vogel, ειδήμων στις πινακίδες κυκλοφορίας, ήδη παρατηρούνται αυτοκίνητα στα προαναφερθέντα μέρη με πινακίδες όπου οι εν λόγω πόλεις σημειώνονται ως ρωσικές. Οι πρώτες που σημειώνονται στα διαπιστευτήρια των αυτοκινήτων ως περιοχές της Ρωσίας, είναι οι Χερσώνα και Ζαπορίζια. Παράλληλα, οι Ρώσοι έχουν ήδη έτοιμες άλλες για περιοχές που αναμένεται να προσαρτηθούν στο μέλλον!

Η σημειολογία των πινακίδων κυκλοφορίας στη Ρωσία έχει ως εξής: γράμμα-τρεις αριθμοί-δυο γράμματα-δυο ή τρεις αριθμοί. Τα γράμματα προέρχονται από το κυριλικό αλφάβητο, αλλά περιορίζονται σε 12 (33 έχει συνολικά) χάριν ευκολίας (А, В, Е, К, М, Н, О, Р, С, T, X, У). Οι τρεις αριθμοί που τοποθετούνται ανάμεσα στις δυάδες γραμμάτων είναι τυχαία, όμως αυτοί που «κλείνουν» την πινακίδα αντιστοιχούν σε κωδικούς περιοχής. Η Μόσχα, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύεται από τα 77, 97, 99, 177, 197, 199 και 777, ενώ η Αγία Πετρούπολη φέρει τα 78, 98 και 178.

Ο De Vogel τονίζει πως από αρχές Αυγούστου άρχισαν να διανέμονται οι νέες πινακίδες για τις ουκρανικές πόλεις, με τη Χερσώνα να αντιστοιχεί στο 184 και τη Ζαπορίζια στο 185. Οι αριθμοί 180, 181, 188 και 194 είναι «ρεζερβέ» για άλλες πόλεις, που είτε τελούν υπό ρωσικό έλεγχο είτε προγραμματίζεται να γίνει κάτι τέτοιο μελλοντικά. Εξυπακούεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τις αναγνωρίζει, οπότε κανένα αυτοκίνητο με τέτοιες πινακίδες δεν μπορεί να εισέλθει σε χώρα-μέλος.

Get it on Google Play Download on the App Store